Ισπανία

Ζιντάν εναντίον Ζιντάν

Ο σημερινός αγώνας της Ρεάλ με την Αλαβές είναι ιδιαίτερος για την οικογένεια Ζιντάν. Ο πατέρας Ζινεντίν θα τεθεί αντιμέτωπος με τον γιο του, Έντσο.

Η Ρεάλ βρίσκεται σε κρίση και στο -7 από την Μπαρτσελόνα μετά από μόλις πέντε αγωνιστικές στη La Liga, ωστόσο ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει έναν επιπλέον λόγο να αισθάνεται περίεργα στον αποψινό εκτός έδρας αγώνα με την Αλαβές (17:15).

Ο λόγος είναι πως στην αντίπαλη ομάδα αγωνίζεται ο μεγαλύτερος γιος του, Έντσο. Το όνομά του δεν του δόθηκε τυχαία, καθώς ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής του πατέρα του ήταν ο Ουρουγουανός Έντσο Φραντσέσκολι.

Ο 22χρονος μέσος μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην οικογένεια της «βασίλισσας», από τα οκτώ του χρόνια, και παρέμεινε εκεί μέχρι και το καλοκαίρι. Ο πρώτος που τον επέλεξε να προπονείται με την πρώτη ομάδα ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο το 2011, ωστόσο έκανε μόλις μία επίσημη εμφάνιση, στον αγώνα Κυπέλλου με την Κουλτουράλ Λεονέσα το Νοέμβριο του 2016. Αντίθετα, έχει «γράψει» πολλά χιλιόμετρα στις μικρές ομάδες της Ρεάλ και μάλιστα ήταν αρχηγός της Ρεάλ Καστίγια, όπου αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του πατέρα του.

Φέτος ήρθε η ώρα να ανοίξει τα φτερά του μακριά από τη Ρεάλ. Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και ήδη έχει αγωνιστεί σε δύο ματς πρωταθλήματος της Αλαβές, για 13 λεπτά σαν αλλαγή στην εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Μπαρτσελόνα για τη δεύτερη αγωνιστική και για 58 λεπτά ως βασικός στην εκτός έδρας ήττα από τη Θέλτα για την τρίτη. Οι καλά γνωρίζοντες μιλούν για έναν ποδοσφαιριστή που ασφαλώς δεν προσεγγίζει την τεράστια κλάση του «Ζιζού», αλλά σίγουρα επιπέδου La Liga.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x