Champions League

Ζιντάν: «Ο Μπενζεμά είναι ισάξιος με τον Κριστιάνο στην ιστορία της Ρεάλ»

Τα δύο ρεκόρ σκοραρίσματος του Γάλλου στράικερ εναντίον της Γαλατασαράι οδήγησαν στην αποθέωσή του από τον προπονητή του.

Ιστορική βραδιά ήταν η χθεσινή για τον Καρίμ Μπενζεμά, αφού ο Γάλλος επιθετικός «έγραψε» δύο σπουδαία ρεκόρ γκολ, με τα δύο τέρματα που πέτυχε απέναντι στη Γαλατασαράι.

Ο 32χρονος έγινε καταρχήν ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά τον Λιονέλ Μέσι που σκοράρει για 15η συνεχή σεζόν στο Champions League, κάτι που είχε καταφέρει πριν δύο εβδομάδες ο Αργεντινός.

Ακόμη ο Μπενζεμά έκανε κι ένα συλλογικό ρεκόρ, αφού έφθασε τα 50 γκολ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και πέρασε στην τρίτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της «Βασίλισσας» στα «αστέρια».

Ξεπέρασε τον θρύλο Αλφρέντο Ντι Στέφανο και έχει μπροστά του μόνο τον Ραούλ (66 γκολ) και τον Κριστιάνο Ρονάλντο (105 γκολ).

Παράλληλα, ο Γάλλος παρέμεινε τέταρτος σκόρερ συνολικά στην ιστορία του Champions League έχοντας πλέον 62 γκολ με Λιόν και Ρεάλ, βρισκόμενος μπροστά απ΄ τον Λεβαντόφσκι (59) και πίσω απ΄ τους Ραούλ (71), Μέσι (113) και Κριστιάνο Ρονάλντο (127).

Όλα αυτά οδήγησαν τον προπονητή του Ζινεντίν Ζιντάν να του πλέξει το εγκώμιο μετά το τέλος του αγώνα, παρομοιάζοντάς τον με τον Κριστιάνο Ρονάλντο : «Είμαι χαρούμενος για τον Καρίμ. Είναι τεράστιο να είσαι στο ίδιο σημείο με έναν μύθο της Ρεάλ όπως είναι ο Ντι Στέφανο. Είναι ισάξιος του Κριστιάνο στην ιστορία της ομάδας».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x