Stoiximan Super League

Ζήκος στον ΣΠΟΡ FM: «Η ΑΕΚ κέρδισε γιατί είχε ψυχή»

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο Άκης Ζήκος ανέλυσε το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στο πάθος των παικτών του Χιμένεθ, αποθέωσε τον Λάζαρο, ενώ στάθηκε και στην κρισιμότητα των επόμενων μηνών.

Ομάδα με τα όλα της ήταν η ΑΕΚ στο ντέρμπι και γι’αυτό κατάφερε να γυρίσει το ματς με τον Ολυμπιακό, όπως υποστήριξε ο Άκης Ζήκος.

Ο επικεφαλής των Ακαδημιών της Ένωσης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94.6, αναφέρθηκε στην ψυχή και στο πάθος που είχαν οι κιτρινόμαυροι σε σχέση με τους Πειραιώτες, αποθέωσε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλου, ενώ σχετικά με την μάχη του τίτλου τόνισε πως οι επόμενοι μήνες είναι πολύ κρίσιμοι για την ομάδα του Χιμένεθ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή Face…ball με τους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο:


«Ήταν απολαυστικό ματς, από αυτά που χαίρεσαι να βλέπεις. Έβλεπες μια πραγματική ομάδα με πάθος και ψυχή στο γήπεδο απέναντι σε μια ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και φυσικά προσόντα. Εκεί τελειώνει όμως. Δεν έχει σημασία το πόσο κοστίζει ένας παίκτης αλλά το πώς ανταποκρίνεται μια ολόκληρη ομάδα. Το τάιμινγκ όταν ήρθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ήταν τέτοιο ώστε να μην αφήνει περιθώρια στους οπαδούς της ΑΕΚ να περιμένουν ανατροπή, όμως τελικά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.».

Για την ασφάλεια σε διοικητικό επίπεδο:
«Όταν υπάρχει μια δυνατή διοίκηση με σταθερότητα και πλάνο και κάνεις βηματάκια σταθερά και οργανωμένα με επιμονή και υπομονή αποκτάς μια δυναμική που μπορεί να οδηγήσει ψηλά. Η χθεσινή ΑΕΚ δικαιούται να πιστεύει πως μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. To μεγάλο στοίχημα είναι οι επόμενοι μήνες όπου υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια. Το δύσκολο είναι να παραμείνει μέχρι τέλος στην κορυφή».

Για την συνέχεια: «Παίζει μεγάλο ρόλο ο προπονητής. Πρέπει να προσγειώσει τους παίκτες του και να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν κέρδισαν τίποτα. Όλοι πρέπει να κρατήσουν χαμηλά την μπάλα και να συνεχίσουν με ανάλογο πάθος και θέληση. Οι επόμενοι μήνες είναι πολύ κρίσιμοι. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ο μοναδικός που διεκδικεί τον τίτλο. Τον Πανιώνιο δεν τον βγάζω απ’ το κάδρο ενώ επίσης υπάρχει και ο ΠΑΟΚ, που έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές».

Για τον Ολυμπιακό: «Υπάρχουν τεράστιες διαφορές στα φυσικά προσόντα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Αν τα έβλεπες ξεχωριστά και πριν το ματς θα έλεγες ότι θα κερδίσει η ομάδα με τα ερυθρόλευκα, όμως τελικά η ψυχή παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Ο Ολυμπιακός είναι άδειος από πάθος και ψυχή. Το σημαντικό είναι να κάνεις τους παίκτες να γίνουν ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν δείχνει κάτι τέτοιο και όσο υπάρχει η προπονητική αστάθεια τόσο πιο δύσκολο γίνεται».

Για τον Λάζαρο: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει παίκτες με προσωπικότητα. Ένας από αυτούς που έχουν είναι ο Λάζαρος και φάνηκε και χθες, γιατί οι παίκτες με προσωπικότητα βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα. Έχει τις εμπειρίες. Φάνηκε ότι ήθελε χρόνο για να προσαρμοστεί και να βρει δυνάμεις. Ευτυχώς που η ΑΕΚ έχει παίκτες σαν τον Λάζαρο που μπορούν να σηκώσουν το βάρος σε αυτά τα παιχνίδια».

Για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε Ελλάδα και εξωτερικό:
«Oι διαφορές είναι τεράστιες. Αυτό που κάνει την μεγάλη διαφορά είναι η αθλητική παιδεία που πρέπει να διακατέχει τον φίλαθλο και τον παράγοντα και όλους όσους ασχολούνται. Όλοι αυτοί που ασχολούνται στερούνται αθλητικής παιδείας. Δυστυχώς εδώ δεν έχουμε την υπομονή. Μιλάμε για κάτι πολύπλοκο. Πρέπει να βάλουμε τον αθλητισμό στη σωστή του βάση και εκεί είναι η μεγάλη μας διαφορά με το εξωτερικό.

Ακόμη και στις Ακαδημίες τα παιδιά τα μαθαίνουμε να κερδίζουν κι όχι να παίζουν. Από εκεί ξεκινάει το κακό. Τα παιδάκια δεν μπορούν να διαχειριστούν τον πρωταθλητισμό. Το να πάρουν το πρωτάθλημα στην Κ-15 για παράδειγμα δεν θα τους φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει να δούμε συνολικά από πού ξεκινάει το πρόβλημα και το πρόβλημα ξεκινάει από εκεί. Σε μία ακαδημία το πιο σημαντικό είναι να φτιάξεις ένα υγιές και σωστό περιβάλλον. Σαφώς παίζουν ρόλο και οι γονείς, το οποίο θα χρειαστούμε άλλη εκπομπή για να το αναλύσουμε. Οι γονείς πρέπει να καταβάλουν πως όσο πιέζουν τα παιδιά σε μία κατεύθυνση τόσο αυξάνουν τις πιθανότητες να πετύχουν το αντίθετο αποτέλεσμα».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x