Αγγλία

Ζημιές άνω των 100 εκ. ευρώ για την Έβερτον

Ζημιές ρεκόρ -άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ- αναμένεται να καταγράψει η Έβερτον για τη σεζόν 2018/19, βάζοντας τα οικονομικά της σε δύσκολη θέση.

Θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ η οικονομική ζημία της Έβερτον για τη σεζόν 2018/19, ως αποτέλεσμα της μείωσης του κύκλου εργασιών και της αύξησης του κόστους μισθοδοσίας.

Σύμφωνα με το έγκυρο site οικονομικής ανάλυσης «offthepitch», o κύριος λόγος για την αναμενόμενες απώλειες είναι η έλλειψη κέρδους από τις πωλήσεις των παικτών, γεγονός που έσωσε τα «ζαχαρωτά» από την καταχώρηση ζημιών τα προηγούμενα χρόνια.

Επιπλέον μία ελαφρά μείωση της τάξης των 15,5 εκατομμυρίων ευρώ στον κύκλο εργασιών αναμένεται λόγω της έλλειψης εσόδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από την άλλη, στα θετικά συγκαταλέγεται η αύξηση των εσόδων κατά 4 εκ. ευρώ από νέες χορηγικές συμφωνίες. Ως εκ τούτου, ο κύκλος εργασιών της Λίβερπουλ εκτιμάται ότι θα μειωθεί από 211 εκατομμύρια ευρώ το 2017/18 σε 200 εκατομμύρια ευρώ το 2018/19.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είδε τη μισθοδοσία να αυξάνεται τρομακτικά το 2017/18 -κατά 39%- και πιο συγκεκριμένα κατά 162 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά τη φυγή του Γουέιν Ρούνεϊ, που είχε το μεγαλύτερο συμβόλαιο εκείνη τη σεζόν, οι μισθοί των παικτών της αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω κατά 6 εκατομμύρια ευρώ και να φτάσουν τα 168 εκατομμύρια ευρώ, λόγω των μεταγραφών που έκανε.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x