Αγγλία

Ζητείται CEO για την Premier League

Η θέση που αφήνει κενή ο –απόλυτα επιτυχημένος επί 20 χρόνια- Ρίτσαρντ Σκούνταμορ, δεν φαίνεται πως θα καλυφθεί εύκολα, καθώς οι δύο πιο πρόσφατοι υποψήφιοι ήδη είπαν «όχι».

Μία από τις πιο σπουδαίες, δελεαστικές αλλά και δύσκολες θέσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο θα αδειάσει σε λίγο καιρό. Ο CEO της Premier League, Ρίτσαρντ Σκούνταμορ, ανακοίνωσε πως μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ήρθε ο καιρός να αφοσιωθεί στην οικογένειά του αλλά και στην ομάδα που λατρεύει από μικρός, την Μπρίστολ.

Αν και θα πίστευε κανείς ότι θα γινόταν… χαμός από τα βιογραφικά εκείνων που θα ήθελαν να τον αντικαταστήσουν, στην πραγματικότητα, οι υποψήφιοι απορρίπτουν την πρόταση της Premier League ο ένας μετά τον άλλον.

Η Ζουζάνα Ντίναζ από το κανάλι Animal Planet και ο Τιμ Ντέιβι από το BBC είπαν «όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρω», αγχώνοντας όσο δεν θα πάει τους ανθρώπους της αγγλικής λίγκας.

Οι υποθέσεις για την άρνηση αμφοτέρων, ποικίλουν: Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν θα άφηναν τους μισθούς τους που αγγίζουν το 1 εκατ. λίρες το χρόνο για λιγότερα από τα διπλάσια.

Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι η πορεία του Σκούνταμορ ήταν τόσο επιτυχημένη, που ο επόμενος έχει να ανταγωνιστεί και να συγκριθεί –κυριολεκτικά- με τον κορυφαίο του είδους.

Ουσιαστικά το πρόβλημα είναι δηλαδή, ότι ο απερχόμενος Σκούνταμορ έφερε την Premier League σε τέτοιο επίπεδο, που ενδεχομένως είναι δύσκολο για τον επόμενο να την διατηρήσει εκεί. Η θέση κρύβει πολλές προκλήσεις τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό αλλά και μεγάλη επιρροή. Το θέμα είναι τώρα το ποιος θα «τολμήσει» να πει το «ναι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x