F1

Ποινή σε Φερστάπεν, γλίτωσε ο Ρικιάρντο

Με ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση για το επόμενο Grand Prix τιμωρήθηκε ο Μαξ Φερστάπεν που κρίθηκε υπεύθυνος για τη σύγκρουση με τον Ρομάν Γκροζάν. Τη γλίτωσε ο Ρικιάρντο.

Πέντε θέσεις πιο πίσω από εκείνη που θα καταλάβει στις κατατακτήριες του επόμενου Grand Prix θα εκκινήσει τον αγώνα ο Μαξ Φερστάπεν μετά την ποινή που του επιβλήθηκε από τους αγωνοδίκες.

Ο νεαρός πιλότος της Toro Rosso, από το δίπλωμα του οποίου θα αφαιρεθούν και δύο βαθμοί, θεωρήθηκε υπεύθυνος για τη σύγκρουση που είχε με το πίσω μέρος της Lotus του Ρομάν Γκροζάν, που είχε ως αποτέλεσμα το μονοθέσιο του Φερστάπεν να καταλήξει στις μπαριέρες. Ο ίδιος πάντως απέδωσε το περιστατικό στο φρενάρισμα που έκανε ο προπορευόμενος πιλότος.



Στο μεταξύ, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο δεν τιμωρήθηκε για την προσπέραση στον Κίμι Ραϊκόνεν, αφού οι δυο τους είχαν μια επαφή, που έβγαλε εκτός τροχιάς για λίγο τη Ferrari του Φινλανδού πιλότου κι επέτρεψε στον Αυστραλό με Red Bull να βγει μπροστά του. Οι αγωνοδίκες δεν βρήκαν κάτι μεμπτό, αλλά ο Ραϊκόνεν διαφωνεί. «Συνήθως για τέτοιες κινήσεις δίνεται ποινή, αλλά τώρα δεν συνέβη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x