Γιώργος Ζαχαριάδης

Ποιος δεν θέλει να προοδεύσει ο ΠΑΟΚ;

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για αυτούς που θέλουν πραγματικά να προοδεύσει ο ΠΑΟΚ και δεν έχουν μάθει, στην… έκτη δημοτικού την αλφαβήτα.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Να δεχθούμε ότι δεν χρειάζεται να… προσπαθήσει ο Λουτσέσκου, με τις εμπειρίες της θητείας του στην Ξάνθη (δηλαδή, όχι και σπουδαίες) να στήσει και προετοιμάσει ομάδα που θα αποκλειστεί από την Έστερσουντ.

Να δεχθούμε ότι οι ποδοσφαιριστές που αποθεώνονται στις γειτονιές του ελληνικού ποδόσφαιρου (δεν γνωρίζω τελικά για ποιο ακριβώς λόγο…) δεν μπόρεσαν να αποκλείσουν τον διωγμένο από τον ΠΑΟΚ και ελλιπή Παπαγιαννόπουλο αλλά, δεν χρειάζονταν καθοδήγηση από προπονητή.

Είναι, λοιπόν, θέμα εγωισμού και προσωπικότητας των ποδοσφαιριστών που δεν θα έπρεπε να χάσουν από τους ψαράδες της βόρειας Σουηδίας.

Ποια προσωπικότητα υπάρχει στον ΠΑΟΚ; Ποιος ποδοσφαιριστής θα φύγει από τον ΠΑΟΚ που βλέπουμε εδώ και πόσο καιρό και θα παίξει στον Ολυμπιακό, για παράδειγμα. Που να χωρέσει; Δεν τον χρειάζονται, θα τον στείλουν δανεικό. Αυτό είναι και τελείωσε.

Θα μου πείτε χρειάζεται τόσο μεγάλη δαπάνη για να αποκλειστεί η Εστερσουντ που δεν στοιχίζει ούτε όσο ο Πρίγιοβιτς;
Και βέβαια θα πρέπει να είσαι εξασφαλισμένος όταν παίζεις για το σημαντικότερο στόχο στην Ευρώπη που δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή στους ομίλους.

Κι όταν μάλιστα, αυτή η άσημη σουηδική ομάδα απέκλεισε τη Γαλατά.

Δεν έχει ταυτότητα, δεν υπάρχει προσωπικότητα, δεν υπάρχει κατεύθυνση για μια ομάδα που το μόνο που κάνει μέχρι σήμερα είναι να φωνάζει ότι θα πάρει το πρωτάθλημα. Όπως κάθε χρόνο.

Και σας λέω ότι θα το πάρει το πρωτάθλημα, όσο περίεργο, όσο υπερβολικό, έως και προκλητικό μπορεί να ακούγεται. Χωρίς να το φωνάζω. Διότι θα υπάρχει άλλη ΕΠΟ, άλλο… σύστημα και ίσως ένας… Πότερ, Χάρι Πότερ, σαν τον προπονητής της Εστερσουντ, που στην πραγματικότητα λέγεται Γκρέιαμ Πότερ, να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή της ανατροπής. Να στείλει τον Ολυμπιακό από εκεί που ήρθε.

Με τον Λουτσέσκου δείχνει απίθανο να προκύψει κάτι τέτοιο.

Και δεν μπορώ να γνωρίζω τι κάνουν αυτές τις δύσκολες ώρες, όσοι προέβλεψαν στην αλλαγή του Στανόγιεβιτς (άλλη ευφάνταστη επιλογή) με το Ρουμάνο, βρήκε αυτό που έψαχνε.

Στη Λιβαδειά τα έκανε μούσκεμα και έχασε βαθμούς που δεν θα πρέπει να χάνονται. Στη Σουηδία έχασε κι άλλα πράγματα εκτός από την πρόκριση στους ομίλους και πώς να το μαζέψεις τώρα.

Αλλά, θα μου πείτε δεν φαίνεται να… ιδρώνει το αυτάκι του Ιβαν ή του Γιώργου που κάνει τον… καμπόσο στον πεσμένο Άρη, ενίοτε και στον Ηρακλή (έρχεται και η σειρά του Απόλλωνα Πόντου…). Δεν μπορώ να καταλάβω, έξι χρόνια είναι τελικά σχολείο για αυτόν τον άνθρωπο και δεν έχει μάθει τίποτε; Έξι χρόνια… δημοτικό δεν έχει μάθει την αλφαβήτα, να φτιάξει επιτέλους ομάδα που θα τη χαίρεται; Δεν το επιθυμεί και κάνει μονίμως τα ίδια λάθη; Δεν θέλει να την ενισχύει εγκαίρως, να τη δυναμώσει τόσο όσο για να πάρει και με διαφορά το πρωτάθλημα, να φτάσει σε Champions League, να μην ξεφτιλίζεται από τους αναπάντεχους αποκλεισμούς του Europa League.

Υ. Γ.: Παιδιά, ο Ίβιτς είναι ακόμη ελεύθερος, έτσι δεν είναι; Να το δουλέψουμε το σενάριο, να φτάσει στα αυτιά του Ιβαν, να διασκεδάσουμε κι άλλο τις κρύες νύχτες του χειμώνα με αλλαγές προπονητή, να σπάσουμε φέτος το ρεκόρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x