Τάσος Νικολόπουλος

Ποιος τελικός-ντροπή; Μια χαρά ήταν όλα...

Ο Τάσος Νικολόπουλος «διαψεύδει» τον εαυτό του και αναδεικνύει στο sportfm.gr τους δέκα λόγους για τους οποίους ο τελικός του Βόλου ήταν άρτια οργανωμένος και άκρως επιτυχημένος.

Μια μέρα μετά το κείμενο: «Θέλατε και τσίπουρα. Τρομάρα σας…» και αφού διάβασα και άκουσα όσα είχαν να πουν οι εμπλεκόμενοι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο», άρχισα να σκέφτομαι μήπως χρειάζομαι οφθαλμίατρο. Μήπως έχω πρόβλημα στα μάτια μου δεν πρέπει να τα εμπιστεύομαι πια. Μήπως, τελικά, ο αγώνας του Βόλου ήταν μια πραγματική διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Και τελικά συμφωνώ με αυτούς...

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ξεκινώντας από το τέλος όσων γράφτηκαν και ακούστηκαν, αρχίζω να καταγράφω τους δέκα λόγους για τους οποίους ο τελικός Κυπέλλου του Βόλου ήταν τελικά άρτια οργανωμένος και άκρως επιτυχημένος. Ήταν, λοιπόν, τέτοιος γιατί:

1. Όπως δήλωσε ο εν αργία Δήμαρχος της πόλης, οι φίλαθλοι, τους οποίους ευχαρίστησε: «Ήρθαν και είδαν τον τελικό και άφησαν και τα ωραία τους χρήματα στα μαγαζιά της πόλης». Για εκείνον αυτό ήταν προφανώς το πλέον σημαντικό και ο στόχος επετεύχθη.

2. Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Μπέο, έγινε συνάντηση των Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι διοικητικοί ηγέτες των δύο φιναλίστ έφαγαν μαζί και μετά από λίγες ώρες τις «έτρωγαν» μεταξύ τους οι οπαδοί (;) του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

3. Τα επεισόδια ήταν μικρής έκτασης και σε αυτά πήραν μέρος όλα κι όλα 200 άτομα. «Οι υπόλοιποι 18.000 ήταν Άγιο Όρος», όπως δήλωσε ο κ. Μπέος.

4. Σύμφωνα με τη Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, ο αγώνας έγινε, παρά τις αντιξοότητες και τις λυσσαλέες προσπάθειες να μην διεξαχθεί καθόλου. Μάλιστα, ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα, όπως έχει συμβεί κατά καιρούς στο παρελθόν. Μιλάμε για πρόοδο, όχι αστεία.

5. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ένας από τους βασικούς λόγους για το μπάχαλο ήταν ο ορυμαγδός εντύπων και ηλεκτρονικών δημοσιεύσεων που από μέρες προέβλεπαν ή ανακοίνωναν την ματαίωσή και μετά μεγέθυναν (και μεγεθύνουν ακόμη) τα γεγονότα. «Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι»…

6. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή από το σύνολο του κόσμου στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου. Το λες και επίτευγμα, αφού λίγη ώρα νωρίτερα, υπήρχαν μεταξύ τους συμπλοκές.

7. Γιατί ο αγώνας έγινε εκεί που ήθελαν και συμφώνησαν οι δύο ομάδες, οι οποίες είχαν αρμονική συνεργασία σε όλες τις συσκέψεις και αποφάσεις. Το αν το γήπεδο πληρούσε τις προϋποθέσεις, είναι ένα ασήμαντο γεγονός για την Ομοσπονδία.

8. Τα επεισόδια ήταν τέτοιας έκτασης, που καμία από τις δύο ΠΑΕ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να τα καταδικάσει. Άλλωστε, δεν υπήρξε νεκρός για να συμβεί κάτι τέτοιο και να αρχίσουμε τα ευχολόγια.

9. Η Αστυνομία, παρά τα όσα καταλογίζουν τόσο ο Αχιλλέας Μπέος, όσο και η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, έκανε άψογα τη δουλειά της σε όλα τα επίπεδα και απέτρεψε τα χειρότερα.

10. Η διαιτησία ήταν άψογη, ήταν «πενηνταρίσια» και το αποτέλεσμα του αγώνα δεν κρίθηκε από κάποιο λάθος κι ας κάνει λόγο η ΑΕΚ για «προμελετημένο στήσιμο». Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του μιλάει για ανθρώπινα και μοιρασμένα λάθη.

Και μια συμβουλή για εσάς που είδατε εκτεταμένα επεισόδια, εικόνες που χάλασαν την αισθητική σας και έναν τελικό-ντροπή: Τρέξτε γρήγορα σε οφθαλμίατρο, πριν πάθουν κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά τα μάτια σας. Για να μιλούν τόσοι πολλοί για ποδοσφαιρική γιορτή και αγώνα-διαφήμιση, μάλλον έτσι θα είναι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x