Επικαιρότητα

Πορτογαλία: Η κεντροδεξιά κέρδισε τις εκλογές, παρά το μνημόνιο

Ο απερχόμενος κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Πορτογαλία, εξασφαλίζοντας άνετο προβάδισμα απέναντι στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ο απερχόμενος κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Πορτογαλία, εξασφαλίζοντας άνετο προβάδισμα απέναντι στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών περιφερειών η κεντροδεξιά θα χάσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού Πέντρο Πάσος Κοέλιο, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2011, εξασφαλίζει το 40,04% των ψήφων, έναντι του Σοσιαλιστικού Κόμματος που εξασφαλίζει το 31,65%, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Το Μπλοκ της Αριστεράς εξασφαλίζει το 9,44% των ψήφων και η συμμαχία του Κομμουνιστικού Κόμματος με τους Πράσινους το 7,63%.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σοσιαλιστής Αντόνιο Κόστα, αποδέχθηκε την ήττα του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές της Πορτογαλίας τη Κυριακή μετά τις ενδείξεις των exit poll και καταμέτρηση του 80% των ψηφοδελτίων που έδωσαν το προβάδισμα στον κεντροδεξιό συνασπισμό.

«Θέλω να συγχαρώ [τον πρωθυπουργό Πέντρο] Πάσος Κοέλιο και [αναπληρωτή πρωθυπουργό] Πάουλο Πόρτας," είπε χθες. "Το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν πέτυχε τους στόχους του».

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού Πέντρο Πάσος Κοέλιο, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2011, εξασφαλίζει το 38.44% των ψήφων, έναντι του Σοσιαλιστικού Κόμματος που εξασφαλίζει το 32.35%, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Το Μπλοκ της Αριστεράς εξασφαλίζει το 10.19% των ψήφων και η συμμαχία του Κομμουνιστικού Κόμματος με τους Πράσινους το 8.22%.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x