Κώστας Μιαούλης

Πόσο μπορεί να μείνει στο ματς η Ξάνθη

O Κώστας Μιαούλης, κάνει την εκτίμηση του, για τον τελικό του Κυπέλλου και απορεί αν η Ξάνθη, μπορεί να επανέλθει στις εμφανίσεις του χειμώνα, μετά από μεγάλο διάστημα για να κοντράρει το ματς.

Μετά από δύο χρόνια, ο Ολυμπιακός καλείται ν’ αντιμετωπίσει μια άλλη «πρωτάρα» σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Μετά τον Αστέρα Τρίπολης, σειρά παίρνει η Ξάνθη, μια ομάδα που ειδικά στην έδρα της, έπαιξε εξαιρετικό και επιθετικό ποδόσφαιρο μέσα στην σεζόν. Σαφώς όμως το προβάδισμα, είναι προφανές πως το έχει ο Ολυμπιακός και μένει ν’ αποδειχθεί μέσα στο γήπεδο, αν θα διατηρηθεί η παράδοση που έχει απέναντι στις ομάδες της περιφέρειας, αφού δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε τελικό, παίζοντας απέναντι σε ορισμένες από αυτές.

Το πρόβλημα για τους «Ακρίτες» είναι πως εδώ και καιρό, βρίσκονται με τη σκέψη μόνο στον τελικό, κάτι που τους έχει οδηγήσει να βρίσκονται εκτός φόρμας. Άλλωστε και στο πρωτάθλημα, στα πέντε τελευταία παιχνίδια, είχε τέσσερις ήττες και μόλις μια ισοπαλία. Οπότε ένα πρώτο ζητούμενο που υπάρχει, είναι κατά πόσο η Ξάνθη, μπορεί να γυρίσει τον…διακόπτη και ξαφνικά να μπορέσει να παίξει στα επίπεδα, των μέσων της περιόδου, όταν έκανε και μεγάλες ζημιές απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους.

Από την άλλη κι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς, πως διανύει περίοδο φόρμας. Κι αυτός προς το τέλος έδειξε να κατεβάζει στροφές, ωστόσο είναι σαφές, πως σε κάθε περίπτωση μπορεί να ανεβάσει στροφές στην απόδοση του, αφού γνωρίζει πως πρέπει να λειτουργεί σαν ομάδα σε συνθήκες πίεσης. Ενδεχόμενο υποτίμησης του αγώνα ή του αντιπάλου, δε νομίζω πως υφίσταται και αυτό λογικά θα κάνει τους «ερυθρόλευκους» να μπουν σοβαροί στο παιχνίδι.

Αυτό που εύχεται ο φίλαθλος κόσμος είναι να γίνει μια αναμέτρηση στην οποία θα δούμε καλό ποδόσφαιρο και πολλά γκολ. Η Ξάνθη είναι αντίπαλος που μπορεί να ξεδιπλώσει επιθετικές αρετές και να υποχρεώσει και τον Ολυμπιακό να πιάσει καλή απόδοση για να καθαρίσει το παιχνίδι. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο στις 20.30, όταν θα γίνει και η σέντρα της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x