Επικαιρότητα

Πού βρίσκεται σήμερα η μικρή Μαρία -Είχε βρεθεί σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα (pics)

Ενα κοριτσάκι με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια είχε συγκλονίσει την Ελλάδα, μιας και το μικρό κορίτσι είχε εντοπιστεί πριν από τρία χρόνια σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα.

Ενα κοριτσάκι με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια είχε συγκλονίσει την Ελλάδα, μιας και το μικρό κορίτσι είχε εντοπιστεί πριν από τρία χρόνια σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα.

Σήμερα η Μαρία είναι 7 ετών και δεν ζει ούτε με τους βιολογικούς της γονείς, ούτε με το ζευγάρι των Ρομά, που παρουσιάστηκαν ως οικογένειά της. Εχει άλλα 300 «αδέλφια» στα σπίτια φιλοξενίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε άγνωστη τοποθεσία στην Ελλάδα.

Το Πρωτοδικείο Λάρισας έδωσε την επιμέλεια της στη ΜΚΟ, αφαιρώντας την επιμέλεια από τους Ρομά, που έλεγαν πως ήταν οι γονείς της. Την ίδια ώρα, το Πρωτοδικείο απέρριψε την κύρια παρέμβαση της Κρατικής Υπηρεσίας του Παιδιού της Βουλγαρίας που ήθελε την επιμέλεια της, με το σκεπτικό πως οι γονείς της είναι Βούλγαροι.



Οπως σημειώνει η Εφημερίδα Ελευθερία, τον Νοέμβριο του 2015, η δικαστική υπόθεση αναζήτησης ευθυνών και υπαιτίων «έκλεισε».

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών, για την πράξη αρπαγής ανηλίκου, το ζευγάρι Ρομά, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 2 ετών στη γυναίκα και 18 μηνών στον άνδρα, με τριετή αναστολή για πράξεις ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Πλέον, η μικρή Μαρία μεγαλώνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι του «Χαμόγελου», η τοποθεσία του οποίου είναι άγνωστη. Τα στελέχη του Οργανισμού αναφέρουν πως είναι καλά στην υγεία της, ενώ πήγε στο νηπιαγωγείο και τώρα συνεχίζει στο σχολείο.

Πηγή: Iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x