Επικαιρότητα

Πού βρίσκονται οι πρωταθλητές «μαμάκηδες» στην Ευρώπη – Γράφημα

Σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, όπως είναι και η Ελλάδα, τα παιδιά ανέκαθεν αργούσαν να «ανοίξουν τα φτερά τους» και να αποφασίσουν να αφήσουν την οικογενειακή εστία για να ζήσουν ανεξάρτητοι

Σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, όπως είναι και η Ελλάδα, τα παιδιά ανέκαθεν αργούσαν να «ανοίξουν τα φτερά τους» και να αποφασίσουν να αφήσουν την οικογενειακή εστία για να ζήσουν ανεξάρτητοι.

Ωστόσο, η οικονομική κρίση που μαστίζει την ήπειρο, έχει πλέον αυξήσει δραματικά τα ποσοστά των αγοριών και των κοριτσιών που συνεχίζουν να συμβιώνουν στην ίδια στέγη με τους γονείς τους, για αρκετά χρόνια μετά την ενηλικίωση.

Όπως φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί, τα σκήπτρα κρατά η Κροατία με το 78% των νεαρών ανδρών ηλικίας 18-34 ετών να μην μπορεί να εγκαταλείψει τις βολές του πατρικού.

Στον αντίποδα, οι Φινλανδές αποδεικνύονται οι πιο ανεξάρτητες, καθώς μόλις το 14% εξακολουθεί και μετά τα 18 να ζει με τους γονείς.

gioi244

Όσο για την Ελλάδα, δεν εγκαταλείπουν την πατρική εστία το 70% των ανδρών και το 60% των γυναικών ηλικίας 18-34 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες της χώρες της ΕΕ, τα ποσοστά των γιων που μένουν με τους γονείς τους ξεπερνούν κατά πολύ εκείνα των κοριτσιών.

eu25

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x