Επικαιρότητα

Πούτιν: Περιθώριο συνεργασίας σε ενέργεια, υψηλή τεχνολογία, υποδομές, επενδύσεις

«Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά υπάρχουν θετικές προοπτικές», σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος που συναντάται με τον Πρωθυπουργό.

"Η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την υποδοχή του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην προσφώνησή του ανέφερε: "Η επίσκεψη σας πραγματοιείται κατά το αφιερωματικό έτος Ελλάδας Ρωσίας και επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και την ισχυρή βούληση να αναβαθμιστούν οι σχέσεις, πράγμα που προωθήθηκε το τελευταίο έτος με τις επισκέψεις μου στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη" ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Σημείωσε δε ότι η αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών είναι στρατηγική επιλογή που επιτάσσον όχι μόνο οι ισχυροί δεσμοί ιστορικοί και πολιτιστικοί ανάμεσα στους δύο λαούς αλλά αλλά και οι δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας, τόσο στην οικονομία όσο και για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.

Κλέινοντας ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος προς τον Ρώσο πρόεδρο αναφέρθηκε στην συγκυρία που περνάει η Ελλάδα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης: "Έρχεστε σε μία διαιέτερη στιγμή όπου η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, σταματά η αβεβαιότητα και περνάμε σε φάση ανάκαμψης και ανάπτυξης. Αυτά, συμβάλλουν θετικά για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και προοπτικής. Τα ισχυρά αυναισθήματα φιλίας των δύο λαών μας επιβάλλούν να ενισχύσουμε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο".

Ο κ. Πούτιν από την πλευρά του αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόσκληση ανέφερε: "Συνεχίζουμε την σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων στο ανώτατο επίπεδο, με φόντο το αφιερωματικό έτος Ρωσίας-Ελλάδας. Και στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη συζητήσαμε τις προοπτικές για οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά υπάρχουν και θετικές προοπτικές. Πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα. Δεν είναι μόνο η ενέργεια αλλά και οι τεχνολογία, οι υποδομές και οι αμοιβαίες επενδύσεις. Θα τα συζητήσουμε σήμερα".

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x