Γενικά

Πρεμιέρα στο Μπακού για τις Εθνικές ομάδες της ενόργανης

Η ελληνική ομάδα αποτελείται από τους Λευτέρη Πετρούνια, Βλάση Μάρα, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Νίκο Ηλιόπουλο, Γιώργο Χατζηευσταθίου, Αντώνη Τανταλίδη, Ιωάννα Ξουλόγη και Εβελίνα Μάγια.

Με οκταμελή αποστολή θα ταξιδέψει στο Μπακού η Εθνική ομάδα ενόργανης, για να ξεκινήσεις τις υποχρεώσεις της στο παγκόσμιο Κύπελλο «AGF Trophy Cup» από την Πέμπτη (15/3) ως την Κυριακή (18/3).

Η αποστολή αποτελείται από έξι αθλητές και δύο αθλήτριες. Συγκεκριμένα, τους Λευτέρη Πετρούνια, Βλάση Μάρα, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Νίκο Ηλιόπουλο, Γιώργο Χατζηευσταθίου, Αντώνη Τανταλίδη, Ιωάννα Ξουλόγη και Εβελίνα Μάγια. Μαζί τους θα ταξιδέψουν στο Αζερμπαϊτζάν οι προπονητές τους, Δημήτρης Ράφτης, Γιώργος Αγγέλου, Θεόφιλος Λαλεχός, Κώστας Χατζηζήσης και οι διεθνείς κριτές Σταύρος Γαλερός και Ιουλία Παλαμάρα.

Πρόσωπο των αγώνων θα είναι για μια ακόμα φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος θα προσπαθήσει να διευρύνει το αήττητο σερί που διατηρεί στους κρίκους από τον Απρίλιο του 2016, ενώ θα αγωνιστεί και στις ασκήσεις εδάφους. Στους κρίκους θα συμμετάσχει και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Για την ελληνική ομάδα ξεχωρίζει και η παρουσία του Βλάση Μάρα, ο οποίος θα επιστρέψει στο μονόζυγομετά από 11 μήνες στη δράση. Σε δύο όργανα θα συμμετάσχουν ο Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), ο Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος, δίζυγο) και ο Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο).

Στην κατηγορία των γυναικών, η πρωτοεμφανιζόμενη Εβελίνα Μάγια θα παρουσιάσει προγράμματα σε τρία όργανα (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός, έδαφος), περίπου δύο εβδομάδες πριν κλείσει τα 16 της χρόνια, ενώ η έμπειρη Ιωάννα Ξουλόγη θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στη δοκό και το έδαφος.

Η έναρξη των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων είναι εξαιρετικής σημασίας για τους Έλληνες πρωταθλητές, αφού θέλουν να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους πόντους που θα βάλουν την Ελλάδα στην 24άδα της κατάταξης σε άνδρες και γυναίκες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό θα σημαίνει πως η Εθνική θα εκπροσωπηθεί με πλήρεις ομάδες στους αγώνες του 2019, που θα αποτελέσουν κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο φετινό παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 102 αθλητές και αθλήτριες (75 άνδρες, 27 γυναίκες) από 23 χώρες.

Το πρόγραμμα των αγώνων (ώρα Ελλάδας) και οι ελληνικές συμμετοχές:

Πέμπτη 15 Μαρτίου
10:00 – 17:30: Προκριματικοί οργάνων – 1ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος (Τανταλίδης, Πετρούνιας), Δίζυγο (Ηλιόπουλος, Χατζηευσταθίου), Κρίκοι (Πετρούνιας, Κωνσταντινίδης)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα (–), Ασύμμετροι ζυγοί (Μάγια)

Παρασκευή 16 Μαρτίου
10:00 – 17:00: Προκριματικοί οργάνων – 2ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα (–), Πλάγιος ίππος (Τανταλίδης, Χατζηευσταθίου), Μονόζυγο (Μάρας, Ηλιόπουλος)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας (Ξουλόγη, Μάγια), Έδαφος (Ξουλόγη, Μάγια)

Σάββατο 17 Μαρτίου
10:00 – 14:00: Τελικοί οργάνων – 1ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος, Δίζυγο, Κρίκοι / ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί

Κυριακή 18 Μαρτίου
10:00 – 14:00: Τελικοί οργάνων – 2ο σκέλος
ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Πλάγιος ίππος, Μονόζυγο / ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Έδαφος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x