sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Πριν έξι χρόνια δύο προκρίσεις, ένας αποκλεισμός. Σήμερα;

Το sport-fm.gr θυμάται τι συνέβη πριν από έξι χρόνια, όταν οι ίδιοι τρεις του big-4 αγωνίστηκαν για τελευταία φορά ταυτόχρονα στα play-off του Europa League και ποιος ήταν ο απολογισμός.

Η τελευταία φορά που αγωνίστηκαν, διεκδικώντας ταυτόχρονα την είσοδο στο Europa League, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, ήταν την περίοδο 2011-12.

Ο απολογισμός ήταν δύο προκρίσεις και ένας αποκλεισμός. Οι δύο δικέφαλοι είχαν περάσει, ενώ το «τριφύλλι» είχε τεθεί εκτός, από το πρώτο ματς μιας είχε γνωρίσει τη συντριβή με 3-0 απόν την Μακάμπι Τελ Αβίβ, που φέτος στον προηγούμενο προκριματικό γύρο, έβγαλε εκτός μάχης τον Πανιώνιο. Οι επαναληπτικοί είχαν γίνει, πριν από 6 χρόνια, παρά μία ημέρα (25 Αυγούστου τότε).

Του Κώστα Μιαούλη

Η πιο δραματική δυάδα αγώνων ήταν εκείνη της ΑΕΚ με την Ντιναμό Τυφλίδος. Στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για να κάμψει τους Γεωργιανούς με το γκολ του Χοσέ Κάρλος στο 87ο λεπτό. Στη ρεβάνς η Ντινάμο προηγήθηκε 1-0 από την αρχή μέχρι και το φινάλε των 90’ με το ματς να οδηγείται στην παράταση. Εκεί ο Λεονάρντο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έστειλε την ΑΕΚ για τελευταία φορά στους ομίλους του θεσμού με το τελικό 1-1, μετά από 120’.


Τα στιγμιότυπα από τη ρεβάνς στην Τυφλίδα:



Ο ΠΑΟΚ είχε το πιο εύκολο έργο από τους τρεις, μιας και καθάρισε την πρόκριση με ένα καθαρό 2-0 από τον πρώτο αγώνα στην Τούμπα, με τους Αθανασιάδη και Λίνο να δίνουν την σημαντική αυτή νίκη. Στη ρεβάνς ο Λούκας που αγωνιζόταν στους Ουκρανούς, έδωσε το προβάδισμα στην γηπεδούχο, αλλά ο Σωτήρης Μπαλάφας με ένα γκολ στο 55’ έβγαλε το όποιο άγχος από τον Δικέφαλο του Βορρά.


Τα στιγμιότυπα του επαναληπτικού στην Ουκρανία:



Ο Παναθηναϊκός δεν είχε την ίδια τύχη με τους «Δικέφαλους». Στο πρώτο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ γνώρισε μια βαριά ήττα εκτός έδρας με κατάρρευση στο τελευταίο ημίωρο με τους «πράσινους» να δέχονται τρία τέρματα με τον Κονάτε και τον Ατάρ (2), αλλά και μια αρκετά εχθρική διαιτησία από τον Ολλανδό Μπράαμχαρ. Στη ρεβάνς το «τριφύλλι» νίκησε με 2-1 την Μακάμπι και τουλάχιστον πήρε το θετικό αποτέλεσμα για την τιμή των όπλων ωστόσο αποκλείστηκε. Ο Μεντούνιανιν έβαλε το γκολ που έδωσε τη χαριστική βολή ως προς την πρόκριση, για να γυρίσει ο ΠΑΟ το ματς με Μπουμσόνγκ και Τοτσέ. Το ματς στιγματίστηκε από επεισόδια των οπαδών των «πρασίνων» κατά της τότε διοίκησης.


Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x