Δελτία Τύπου

Προγνωστικά στοιχήματος: Το κίνητρο…κρίνει το εισιτήριο σε Τσεχία και Τουρκία

Απόψε ξεκινά η προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020, με δυνατά παιχνίδια στους ομίλους 1,2 και 8, που θα κρίνουν εν πολλοίς την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Το πρώτο παιχνίδι με το οποίο θα ασχοληθούμε είναι η πολύ σημαντική αναμέτρηση, ανάμεσα σε Τσεχία και Κόσοβο για την ένατη αγωνιστική του πρώτου ομίλου. Με φόντο τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2020, οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους στο Πλζεν στις 21:45. Οι Τσέχοι με τις δύο νίκες που πέτυχαν στο «παράθυρα» του Οκτωβρίου απέναντι σε Βουλγαρία (3-0 εκτός) και Αγγλία (2-1 εντός), πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Μετά από έξι αγώνες μετρούν δώδεκα βαθμούς, έναν πάνω από την αποψινή τους αντίπαλο, ενώ την τελευταία αγωνιστική παίζουν με την ουραγό Βουλγαρία και οι Κοσοβάροι με την Αγγλία.

Μόλις μια ήττα στα εννιά πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια της σε επίπεδο ευρωπαϊκών προκριματικών μετρά η Τσεχία, έχοντας παράλληλα νικήσει τα επτά από αυτά, ενώ έξι ματς έληξαν με g/g. Από την άλλη, το Κόσοβο φαίνεται πως θα παίξει το τελευταίο του…χαρτί για την πρόκριση στην παρθενική του εμφάνιση στον θεσμό. Εξαιρετική ομάδα από τη μέση και μπροστά, έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στα 13 τελευταία παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Με g/g έληξαν τα οκτώ από αυτά για τους Κοσοβάρους.

Απόψε αναμένουμε ένα παιχνίδι τακτικής και υπομονής. Οι Τσέχοι βολεύονται και με την ισοπαλία, με δεδομένο πως έχουν πιο εύκολο έργο την τελευταία αγωνιστική. Το Κόσοβο θα ψάξει το γκολ και τη νίκη, ωστόσο δύσκολα να κρατήσει το «μηδέν» πίσω στην άμυνα. Επιλογή μας λοιπόν η ισοπαλία σε απόδοση κοντά στο 4.15, ενώ αρκετά πιθανό θεωρούμε πως μπορεί να συνδυαστεί και με το g/g, σε τιμές κοντά στο 5.20!

Το δεύτερο παιχνίδι που ξεχωρίσαμε από το σημερινό κουπόνι, είναι αυτό ανάμεσα στη Τουρκία και την Ισλανδία στην Κωνσταντινούπολη (19:00) για τον όγδοο όμιλο. Οι Τούρκοι βρίσκονται στη κορυφή της βαθμολογίας με 19 βαθμούς και στο +4 από την αποψινή τους αντίπαλο. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι γείτονες αναμένεται να στήσουν μια μεγάλη…φιέστα για την επερχόμενη πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, καθώς με μια πιθανή ισοπαλία «τσεκάρουν» το εισιτήριο, ενώ ακόμα και με ήττα πολύ δύσκολα να αποκλειστούν (τελευταία αγωνιστική παίζουν με την Ανδόρρα). Τον περασμένο Οκτώβριο επικράτησαν με 1-0 της Αλβανίας με γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ πήραν και τον εκτός έδρα βαθμό της ισοπαλίας στο Παρίσι απέναντι στη Γαλλία. Αήττητο οκτώ αγώνων τρέχει η Τουρκία στην έδρα της σε επίπεδο προκριματικών, στα έξι πιο πρόσφατα μάλιστα μετρά μόνο νίκες που έχουν συνδυαστεί με n/g.

Η Ισλανδία από τη δική της πλευρά, γνωρίζει πως έχει μπροστά της ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο για την πρόκριση. Πρακτικά μόνο μαθηματικές ελπίδες έχει, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα παλέψει το αποψινό παιχνίδι, σύμφωνα πάντα και με τις δηλώσεις του προπονητή. Τέσσερις ήττες και τρεις νίκες στα επτά τελευταία της εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ στα πέντε εξ αυτών επιβεβαιώθηκε το n/g.

Στα…ύψη βρίσκεται η ψυχολογία στην τουρκική ομάδα, πολύ δύσκολα να τους χαλάσουν το αποψινό «πάρτι» οι Ισλανδοί. Αναμένουμε ένα κλειστό παιχνίδι, όπως άλλωστε και τα τελευταία ματς των δύο ομάδων. Επιλογή μας ο συνδυασμός «1 και Under 3.5» σε τιμές κοντά στο 2.20!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x