Τένις

Πρόκριση με ανατροπή για Κοκκινάκη

Στον επόμενο γύρο του Ρολάν Γκαρός προκρίθηκε ο Θανάσης Κοκκινάκης, αφού ο Ελληνοαυστραλός νίκησε με 3-1 σετ τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι, αν και βρέθηκε πίσω με 1-0. Επόμενος αντίπαλος ο Μπέρναρντ Τόμικ.

Παρέα στον Νικ Κύργιο στους «64» του Ρολάν Γκαρός θα συνεχίσει να κάνει ο Θανάσης Κοκκινάκης. Ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός δεν ξεκίνησε καλά απέναντι στον Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι στη χωμάτινη επιφάνεια στο Grand Slam τουρνουά στο Παρίσι, όμως με μία εντυπωσιακή ρελάνς έφτασε στη νίκη με 3-1 σετ.

Ο Γεωργιανός, Νο160 στην παγκόσμια κατάταξη, μπήκε πιο δυνατά και γρήγορα «έσπασε» το σερβίς του Κοκκινάκη. Έτσι, παίζοντας σταθερά στη συνέχεια, δεν του έδωσε την ευκαιρία να απαντήσει με break και πήρε το πρώτο σετ με 6-3.

Αποφασισμένος για να αλλάξει τις ισορροπίες εμφανίστηκε στο δεύτερο σετ ο 19χρονος από την Αδελαΐδα. Παίζοντας πολύ επιθετικά στο σερβίς, έκανε πέντε άσους και δυσκόλεψε πάρα πολύ το παιχνίδι του Μπασιλασβίλι, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 4-1 games. Όμως, ο Γεωργιανός δεν τα παράτησε και ισοφάρισε σε 4-4. Ο Κοκκινάκης δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά και, κάνοντας το break στο τέλος, πήρε το σετ με 6-4.

Ματς «καρμπόν» με το δεύτερο σετ είδαμε και στστην αρχή του τρίτου. Ο Ελληνοαυστραλός, Νο84 στην παγκόσμια κατάταξη, προηγήθηκε ξανά με 4-1 σετ, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τη… δουλειά ξανά. Μάλιστα, ο Μπασιλασβίλι πήρε και το προβάδισμα με 6-5, όμως ο Κοκκινάκης κράτησε το σερβίς του και οδήγησε το σετ στο tie break. Εκεί ήταν καλύτερος, έκανε το mini break και επικράτησε με 7-4 και έκανε το 2-1 στα σετ.

Την απογοήτευσή του για την εξέλιξη του αγώνα έβγαλε στο χώμα ο Μπασιλασβίλι. Ο Κοκκινάκης ήταν σαφώς ανώτερος στο τέταρτο σετ και κυριάρχησε τόσο στο σερβίς, όσο και στις επιστροφές. Έτσι, προηγήθηκε με 3-1 games και, με ένα ακόμα «σπάσιμο» στο σερβίς του Γεωργιανού, δε δυσκολεύτηκε να πάρει και αυτό το σετ με 6-2, φτάνοντας στη νίκη με 3-1 (3-6, 6-4, 7-6, 6-2).

Πλέον, στον επόμενο γύρο ο Κοκκινάκης θα έχει δύσκολο έργο, καθώς θα αντιμετωπίσει το Νο28 στην παγκόσμια κατάταξη, τον Αυστραλό Μπέρναρντ Τόμικ.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x