Τεχνολογία

Προσοχή στο Facebook - Έτσι σας κλέβουν με ψεύτικες διαφημίσεις οι απατεώνες

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενόψει της επικείμενης εορταστικής περιόδου εφιστά την προσοχή των πολιτών – χρηστών διαδικτύου κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης και ενόψει της επικείμενης εορταστικής περιόδου, εφιστά την προσοχή των πολιτών – χρηστών διαδικτύου κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους και συγκεκριμένα στις πληρωμές προϊόντων, μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) και πιστωτικών-χρεωστικών καρτών.

Ειδικότερα, στο διαδίκτυο και ιδίως σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως στο Facebook, διαφημίζονται επώνυμα είδη, κυρίως ένδυσης-υπόδησης, σε υπερβολικά χαμηλές τιμές, από ιστοσελίδες αμφιβόλου αξιοπιστίας, οι οποίες μετά την τοποθέτηση παραγγελιών και την ολοκλήρωση της πληρωμής διακόπτουν τη λειτουργία τους και ουδέποτε αποστέλλουν τα προϊόντα στους αγοραστές.

Επίσης, παρατηρείται το φαινόμενο ύπαρξης ιστοσελίδων που προσομοιάζουν με τις επίσημες τραπεζικών ιδρυμάτων, οι οποίες προτρέπουν τους επισκέπτες να εισάγουν τα προσωπικά τους δεδομένα, όπως στοιχεία χρεωστικών-πιστωτικών καρτών, όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη συνέχεια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x