F1

Προστ: «Είναι ενάντια στην ομορφιά της Formula»

Ο Άλεν Προστ δεν είναι θαυμαστής του νέου συστήματος προστασίας HALO, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο motorsport.com.

Από την εποχή που ήταν οδηγός της Formula 1, ο Άλεν Προστ ήταν πάντα υποστηρικτής της ασφάλειας. Ωστόσο, δεν έχει δει με καλό μάτι το HALO, το νέο σύστημα ασφάλειας καθώς όπως υποστηρίζει, είναι ενάντια στο σχέδιο και την ομορφιά του αθλήματος.

Κατά της αισθητικής ποιότητας του ΗΑLO φαίνεται να είναι σε πρώτη φάση ο Προστ, όπως εξήγησε σε συνέντευξη του στο motorsport.com:

«Πάντα υπερασπιζόμουν και υποστήριζα την ασφάλεια. Αλλά, δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με το HALO. Είναι ενάντια στο πνεύμα του σχεδίου και της ομορφιάς της Formula, καθώς και του μονοθέσιου. Είναι δύσκολο να το πω για μένα, επειδή δεν γίνεται ποτέ να πεις ότι δεν θέλεις να βελτιώσεις την ασφάλεια, η οποία είναι ζωτικής σημασίας σε αυτό το άθλημα. Όμως, εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει. Δεν θέλω να το δω στο αυτοκίνητο της Formula E γιατί τότε, θα το εφαρμόσουν σε όλα τα μονοθέσια».

Δυστυχώς για τον Γάλλο ειδικό σύμβουλο της Renault η FIA δήλωσε ότι αν το HALO έχει επιτυχή εφαρμογή στη Formula 1, τότε θα το προωθήσουν και στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπασίρογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x