Προτεινόμενα

Από νοσηλευτής … προγραμματιστής: Η ιστορία του Χρήστου Μασκίνη

Ο Χρήστος Μασκίνης, 30 ετών, αποφάσισε ότι θα αλλάξει τη ζωή του σε ένα… τσιπουράδικο. 

Όντας νοσηλευτής λάτρευε την αξία της εργασίας του, αλλά έψαχνε καλύτερες απολαβές και προοπτική για την καριέρα του.

Σε εκείνο το τσιπουράδικο συζητώντας με τους φίλους του άκουσε έναν από αυτούς να του μιλάει για το Coding Bootcamp της AFDEmp. Και για τον προγραμματισμό. Του άρεσε πάρα πολύ η ιδέα καλύτερης μισθολογικής εξέλιξης και ανέλιξης στην καριέρα του. Δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει στην αρχή. «Και δουλειά και σπουδές ελάχιστοι τα καταφέρνουν», σκέφτηκε. Ενώ ταυτόχρονα είχε στην πράξη μηδενική σχέση με τον προγραμματισμό. Όπως λέει, είχε «μόνο μια μικρή ενασχόληση με τα linux».

Το πρώτο βήμα…

Ο Χρήστος επισκέφτηκε την ιστοσελίδα του Coding BootcampΩς εργαζόμενος επέλεξε να παρακολουθήσει τα απογευματινά, part-time μαθήματα, τα οποία διαρκούν 4 ώρες κάθε μέρα. Ο Χρήστος αποφάσισε να κάνει το βήμα. Να αλλάξει τη ζωή του σε μόλις 24 εβδομάδες. Γράφτηκε στο τμήμα της C#. Δεν τον πτόησε ούτε η κούραση, ούτε το απαιτητικό πρόγραμμα. Ξυπνούσε στις 06:00 το πρωί και γύριζε στο σπίτι στις 22:00. «Αν κάτι σου αρέσει, είναι πολύ εύκολο να το κάνεις» μας εξηγεί.

Ο Χρήστος τα κατάφερε. Κι έκανε υπερήφανο όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά κι όλους εμάς που παρακολουθήσαμε την πορεία του. Σε λιγότερο από ένα μήνα από την αποφοίτησή του, ξεκίνησε να εργάζεται ως  entry-level προγραμματιστής στην εταιρία CosmosΕπανειδικεύτηκε στον προγραμματισμό κι έκανε μια στροφή 180 μοιρών. Το πιο σημαντικό είναι βέβαια πως του αρέσει τόσο πολύ το αντικείμενο εργασίας του, που δε νιώθει ότι δουλεύει στην πραγματικότητα.

Από νοσηλευτής, πλέον προγραμματιστής

Πλέον αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος με την επιλογή του να παρακολουθήσει το Coding Bootcamp της AFDEmp. «Είναι πολύ μεγάλος ο όγκος της γνώσης που παίρνεις. Αλλά κυρίως, αυτά που μάθαμε είχαν άμεση εφαρμογή στην αγορά εργασίας», μας λέει χαρακτηριστικά. «Όμως εκτός από τις γνώσεις, το Coding Bootcamp δείχνει το δρόμο για όλο το εταιρικό περιβάλλον. Σου μαθαίνει τη συνεργασία και τα soft skills». 

Με απασχολησιμότητα 97% γνωρίζουμε ότι η προσπάθειά μας βοηθάει ουσιαστικά στο να αλλάξει κάποιος τη ζωή του. Τα λόγια των αποφοίτων της AFDEmp μας συγκινούν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε.

Αν είσαι μελλοντικός υποψήφιος αλλά φοβάσαι ότι δεν θα τα καταφέρεις, να θυμάσαι τα λόγια του Χρήστου. «Αν κάτι σου αρέσει, είναι πολύ εύκολο να το κάνεις». Μπορείς να δεις ολόκληρη την ομιλία του Χρήστου εδώ.

Το Coding Bootcamp 7 ξεκινάει στις 21 Ιανουαρίου με πρωινά κι απογευματινά τμήματα. Για υποψήφιους με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις και περιορισμένη οικονομική δυνατότητα, παρέχονται υποτροφίες.

Μην αργείς. Κάνε τώρα την αίτησή σου εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x