Προτεινόμενα

Το ECDL είναι και πάλι νέο

Το απόλυτο προϊόν πιστοποίησης ψηφιακών δεξιοτήτων έρχεται και πάλι να προτείνει νέα digital skills όχι μόνο για την εργασία αλλά και για την ολοκλήρωση του προσωπικού μας προφίλ.

Κάθε προσωπικότητα είναι διαφορετική, γι’ αυτό και κάθε μας πρόγραμμα ECDL είναι ξεχωριστό. Σκοπός μας είναι να μπορείτε να πιστοποιήσετε τις ψηφιακές δεξιότητες που εσείς προτιμάτε και θα σας είναι πραγματικά χρήσιμες στον δικό σας τρόπο ζωής.

Σήμερα θα εξετάσουμε 3 βασικά είδη προσωπικοτήτων: Creative, Business και Technical.

inner

CREATIVE

Πολλές φορές όταν ακούμε τη λέξη δημιουργικότητα, σκεφτόμαστε μουσικούς, συγγραφείς, ζωγράφους ή ηθοποιούς. Δεν έχουν όμως οι τέχνες το μονοπώλιο στη δημιουργικότητα. Στην πραγματικότητα η ιδέα της δημιουργίας είναι τόσο μεγάλη που δεν χωράει να μπει σε μία μόνο κατηγορία. Δημιουργικότητα είναι η ικανότητα να κάνουμε νέα πράγματα ή να σκεφτόμαστε νέες ιδέες.

Το ECDL σε προσκαλεί να ρωτήσεις τον εαυτό σου όχι μόνο πόσο δημιουργικός/ή είσαι, αλλά κυρίως πώς εκμεταλλεύεσαι αυτή την δημιουργικότητα.

Για ανήσυχα πνεύματα

Οποιοδήποτε και αν είναι το γνωστικό σου υπόβαθρο (π.χ. θεωρητικό, θετικό ή τεχνολογικό), το ECDL παρέχει προγράμματα που σε βοηθούν να αναδείξεις τα ταλέντα σου και κυρίως να τα αξιοποιήσεις.

Για παράδειγμα:


  • Θέλεις να δημιουργήσεις την δική σου startup; Πώς θα την προωθήσεις χωρίς να γνωρίζεις Digital Marketing;

  • Ονειρεύεσαι να φωτογραφίζεις την πόλη που ζεις ή τους ανθρώπους της; Πήγαινε ένα βήμα παραπέρα από το Instagram με την ενότητα Επεξεργασία Εικόνας!

  • Ήρθε η στιγμή να εντυπωσιάσεις τον εργοδότη σου με την εργασία που ετοιμάζεις μήνες; Μάθε πώς με την ενότητα Παρουσιάσεις.


Αυτές, αλλά και άλλες ενότητες ECDL ταιριάζουν πολύ σε… ανήσυχα πνεύματα. Σε ανθρώπους της δημιουργίας. Σε ανθρώπους που το ψάχνουν.

Σε ανθρώπους σαν εσένα.

inner

BUSINESS

Το ‘χεις. Ξέρεις πως είσαι γεννημένος για business.

Εάν οι επιχειρήσεις είναι το φυσικό σου περιβάλλον και δεν βλέπεις την ώρα να μεγαλουργήσεις σε ένα δυναμικό και απαιτητικό περιβάλλον, το ECDL είναι εδώ για να σου δώσει τα εφόδια να πετύχεις. Όταν όμως η επιτυχία σε μια επιχείρηση είναι πολυπαραγοντική και ο ιδανικός εργαζόμενος μονίμως δυσεύρετος, τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο πετυχημένο σε αυτό τον χώρο; Η απάντηση συνήθως είναι ένα μείγμα ικανοτήτων που χωρίζονται σε hard skills (για παράδειγμα καλή γνώση Excel, προγραμματισμού ή digital marketing) αλλά και soft skills (π.χ. επικοινωνία, ευελιξία ή ομαδικό πνεύμα). Το ECDL σε εφοδιάζει με βασικές δεξιότητες, απολύτως απαραίτητες σε οποιαδήποτε επιχείρηση, από την πιο μικρή έως την πιο… τεράστια. Απογείωσε τη δουλειά σου Οποιοδήποτε και αν είναι το αντικείμενο της εταιρείας που δουλεύεις (ή που σκοπεύεις να δουλέψεις), το ECDL παρέχει προγράμματα που σε βοηθούν να αναδείξεις τα ταλέντα σου και κυρίως να τα αξιοποιήσεις. Για παράδειγμα:

  • Ονειρεύεσαι μια καριέρα στο marketing; Γίνε περιζήτητος στην αγορά με πιστοποίηση Digital Marketing.

  • Χρειάζεται να δουλεύεις με πολλά δεδομένα; Να βγάζεις συμπεράσματα γρήγορα, σωστά και τεκμηριωμένα; Γίνε guru του Excel με την ενότητα Υπολογιστικά Φύλλα.

  • Οι γνώσεις σχετικά με την προστασία δεδομένων έχουν ολοένα και περισσότερη ζήτηση στην αγορά. Δώστε στον εαυτό σας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με το ECDL Data Protection.

  • Μήπως πρέπει να αποφασίσετε την στρατηγική πωλήσεων για τα προϊόντα της εταιρίας που εργάζεστε; Αναλύστε τα δεδομένα αξιοποιώντας τις γνώσεις σας από την ενότητα ECDL Data Analytics και αποφασίστε .


Καλή σου επιτυχία!

inner

TECHNICAL

Πρόβλημα; Το ECDL δίνει τη λύση

Μερικοί βλέπουν το πρόβλημα. Εσύ βλέπεις την πρόκληση. Είσαι άνθρωπος που αγαπάει την τεχνική αντιμετώπιση των πραγμάτων.

Όλοι έχουμε προσλαμβάνουσες εικόνες, αλλά λίγοι είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι προϋπήρχε, το γιατί και το πώς λειτουργούν τα πράγματα. Ακόμη λιγότεροι είναι εκείνοι που θα θέλουν να χτίσουν πάνω στα έργα άλλων ή να τα ξαναφτιάξουν από την αρχή. Το ECDL σου δείχνει τον τρόπο να αφήσεις την σφραγίδα σου και να διοχετεύσεις όλη την τεχνική σου ενέργεια με μεθοδολογίες που θα καταλάβεις και θα αγαπήσεις.

Το ECDL σε εφοδιάζει με διάφορες τεχνικές ικανότητες που θα σου φανούν ανεκτίμητες εάν αποφασίσεις να ασχοληθείς με μια πληθώρα τεχνικών επαγγελμάτων όπου η καθημερινότητα είναι ένας γρίφος που ψάχνει λύση. Και η λύση είναι συνήθως ένας συνδυασμός λογικής, σχεδιασμού και τεχνικής υλοποίησης. Για παράδειγμα:

Θέλεις να γράψεις κώδικα για μια εφαρμογή; Μάθε τις βασικές αρχές του προγραμματισμού και τη σημασία ενός καλά δομημένου και τεκμηριωμένου κώδικα με την ενότητα Computing.

  • Ονειρεύεσαι να σχεδιάζεις κτίρια, μηχανές, αντικείμενα και γενικότερα έργα; Γίνε αστέρι στο σχέδιο με την ενότητα Computer Aided Design (CAD)

  • Το cyber security έχει ολοένα και περισσότερη ζήτηση στην αγορά. Δώσε στον εαυτό σου ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με την Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων.


Όποιο και αν είναι το τεχνικό πρόβλημα, το ECDL είναι εδώ για να σου δώσει την λύση.

Γιατί ECDL;

Η συνεργασία κάθε σύγχρονης επιχείρησης με τον Όμιλο PeopleCert μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη σε όλα τα επίπεδα. Ενδεικτικά, τέτοια οφέλη είναι η αύξηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων, η αποδοτικότερη χρήση των νέων τεχνολογιών και άλλα. Ενημερωθείτε σχετικά, στην ενότητα που ακολουθεί. Σημαντικό μέρος από τα λειτουργικά κόστη κάθε σύγχρονης επιχείρησης προέρχεται από τη μη αποτελεσματική χρήση των σύγχρονων μέσων τεχνολογίας και ειδικότερα των Η/Υ. Πολλές μεγάλες επιχειρήσεις έχουν εξακριβώσει ότι οι πιστοποιημένες γνώσεις ECDL εξασφαλίζουν σημαντικά οφέλη για κάθε εταιρεία, στους παρακάτω τομείς:

  • στη βελτίωση των δεικτών παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας

  • στη μείωση του λειτουργικού κόστους και των χαμένων εργατοωρών

  • στην καταπολέμηση του άγχους και της ανασφάλειας των εργαζομένων, και

  • στην καλύτερη και ταχύτερη απόδοση του κεφαλαίου που έχει επενδυθεί.


Οι επιχειρήσεις αυτές επιλέγουν τα Προγράμματα ECDL και επενδύουν στην εκπαίδευση και πιστοποίηση των γνώσεων των υπαλλήλων και των στελεχών τους. Παράλληλα, εξασφαλίζουν τη σωστή επιλογή του ανθρώπινου δυναμικού, βάσει των αντικειμενικών κριτηρίων που παρέχονται από το Πρότυπο ECDL. Με δεδομένο ότι στις προκλήσεις της νέας εποχής, το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί μια αναγκαία συνθήκη για την αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησης, δημιουργείται μία αναγκαιότητα για τις επιχειρήσεις. Η ανεύρεση, δηλαδή, ανθρώπων - ταλέντων που ταιριάζουν στο προφίλ και τις απαιτήσεις κάθε προσφερόμενης θέσης (με γνώμονα τις γνώσεις, τις δεξιότητες, την προσωπικότητα και την εμπειρία τους) με τη χρήση αποτελεσματικών μεθόδων αξιολόγησης. Ταυτόχρονα, εξίσου σημαντική και απαραίτητη είναι η αποδοτική χρήση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

http://bit.ly/3092O1Y http://bit.ly/2HcOsq1 

Facebook page @ecdl.gr

Ανακάλυψε σήμερα το νέο ECDL, βρες το προφίλ που σου ταιριάζει και κάνε το μεγάλο Upgrade στον εαυτό σου!

Τα Προγράμματα Πιστοποίησης ECDL είναι η απάντηση σε αυτήν την απαίτηση και συνιστούν την αναγκαία αυτή προϋπόθεση, που βελτιώνει σημαντικά την αποδοτικότητα και τη γενικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Η PeopleCert είναι παγκόσμιος ηγέτης στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. Συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις με στόχο την ανάπτυξη και διάθεση κορυφαίων εξετάσεων πιστοποίησης. Η PeopleCert διενεργεί εξετάσεις σε 200 χώρες και σε 25 γλώσσες, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες, και δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες να κάνουν τις φιλοδοξίες τους πραγματικότητα, μέσω της κατάρτισης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x