Στίβος

Πρωτιά ο Φιλιππίδης, δεύτερη θέση για Τεντόγλου

Επιτυχημένη ήταν η παρουσία των Κώστα Φιλιππίδη και Μίλτο Τεντόγλου στην σειρά αγώνων "Indoor Tour" στη Μαδρίτη.

Στο στάδιο όπου έσπασε το φράγμα των 5.85 μ. επέστρεψε ο Κώστας Φιλιππίδης δύο χρόνια αργότερα, σημειώνοντας μια ανάλογη επίδοση.

Ο πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ ήταν ο νικητής στον τελευταίο αγώνα της σειράς Indoor Tour που διεξήχθη στη Μαδρίτη, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Ο Φιλιππίδης ξεπέρασε τα 5,30 μ. , τα 5,50 μ. και τα 5,60 μ. στις πρώτες του κιόλας προσπάθειες, αποτυγχάνοντας όμως στα 5.70 μ.

Έπειτα από επτά αγώνες, ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ τόσο σε ανοιχτό όσο και σε κλειστό στίβο θα ολοκληρώσει τη σεζόν στο Σ.Ε.Φ. όντας ένας εκ των πρωταγωνιστών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού.

Θετική η απόδοση και του Μίλτου Τεντόγλου στους χειμερινούς αγώνες της Μαδρίτης. Ο Έλληνας άλτης ήταν δεύτερος στο μήκος με την καλύτερη του προσπάθεια να είναι η τελευταία του στην οποία ξεπέρασε για ακόμη μια φορά τα 8μ. «πετώντας» στα 8,07 μ.

Τα υπόλοιπα άλματα του ήταν στα 8,05 μ., 7,83 μ., 8,00 μ. και 7,96 μ. Έπειτα από την ακύρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού της Κίνας, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα χρήσιμα πράγματα ενόψει της δεύτερης συμμετοχής του σε Ολυμπιακούς Αγώνες το προσεχές καλοκαίρι.

Ο νικητής του αγωνίσματος ήταν ο Κουβανός, Γιαν Ετσεβάρια με άλμα στα 8,41 μ. ενώ τρίτος πίσω από τον Τεντόγλου βγήκε ο Τόμπιας Μόντλερ από τη Σουηδία πηδώντας στα 8,02 μ.

Το φινάλε της σεζόν για τον τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης θα είναι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού το τελευταίο διήμερο του Φεβρουαρίου (28-29/02).

Επιμέλεια: Διονύσης Αργυρός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x