Γενικά

Πρωτιά στους πίνακες αξιολόγησης για τις νεαρές αθλήτριες πινγκ πονγκ

Στην κορυφή των Νέων γυναικών και των νεανίδων βρέθηκε η Ελισάβετ Τέρπου στους πίνακες αξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τον Μάιο.

Μετά τα χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νεανίδων και τον τελικό των αναπτυξιακών τουρνουά, η 18χρονη αθλήτρια του Ολυμπιακού πήγε ένα βήμα πιο ψηλά σε δύο ηλικιακές κατηγορίες. Ανέβηκε στην πρώτη θέση και ξεπέρασε και στις δύο περιπτώσεις την Ιωάννα Γερασιμάτου. Άνοδο στην κορυφή είχε και η παγκορασίδα Λεμονιά Γκαϊντατζή. Η 11χρονη αθλήτρια, που αναδείχτηκε νικήτρια στον τελικό των αναπτυξιακών, μετακινήθηκε στο νούμερο 1 από το 3 του περασμένου μήνα και άφησε την Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στη δεύτερη θέση και τη Νεφέλη Καφάτου στην τρίτη.

Γενικά, καταγράφηκαν πολλές αλλαγές στις τοπ θέσεις των συνολικά δέκα κατηγοριών. Για τους πίνακες του Μαΐου, υπολογίστηκαν τα αποτελέσματα από τις τελικές φάσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων και νέων-νεανίδων, από τα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων, από το ανοιχτό τουρνουά της Βέροιας, από τον μεγάλο τελικό των αναπτυξιακών και τέλος από τα μπαράζ σε Α1-Α2 ανδρών, σε Β’ Εθνική και άλλους διασυλλογικούς αγώνες.

Από τις πρώτες πεντάδες, βγήκαν η Αλεξάνδρα Τουντακόβα τις Νέες γυναίκες, που υποχώρησε στο νούμερο 6 από το 5 του Απριλίου, ο Νίκος Κορδαλής στους νέους (στο 11 από 5), η Έλλη Φίσερ στις νεάνιδες (στο 6 από 3), η Δέσποινα Μυτακίδου του και η Κατερίνα Φραγκάκη στις κορασίδες (στο 6 από 4 και στο 7 από 5 αντίστοιχα) και ο Γιάννης-Δημήτρης Μαλαμούδης στους παμπαίδες (στο 7 από 5).

Από ’κει και πέρα, παρατηρούνται πολλές αξιοσημείωτες αλλαγές στις πρώτες 15 θέσεις των κατηγοριών. Στις γυναίκες μπήκε στην πρώτη δεκάδα η Τέρπου, πηγαίνοντας στο νούμερο 10 από το 12 του Απριλίου. Στους Νέους άνδρες, ο Μιχάλης Διαμαντόπουλος ανέβηκε στο 9 (από 17), ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στο 10 (από 13) και ο Ιάσωνας Κορδούτης στο 14 (από 22).

Στις Νέες γυναίκες, η Γεωργία Χατζάκη έφτασε στο νούμερο 8 (από 12) και η Χρυσή Φωτιάδου στο 11 (από 16). Στους νέους, ο Ιάσωνας Κορδούτης μετακινήθηκε στο νούμερο 10 (από 14), ο Ιάκωβος Αϊβατίδης στο 15 (από 19), ενώ στις νεάνιδες η Ελισάβετ Χατζηκύρκα πήγε στο 13 (από 23).

Στους παίδες, ο Κίμωνας Μήτκας «αναρριχήθηκε» στο 8 (από 11), ο Νικηφόρος Μύρος στο 11 (από 20) και στις κορασίδες η Γκαϊντατζή βρέθηκε στο 10 (από 18) και η Άννα Παπαγεωργίου στο 15 (από 19).

Στις παγκορασίδες τέλος, η Ζωή Καζάκου πήγε στο νούμερο 13 από το 16 του περασμένου μήνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x