sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πρώτο μεγάλο καλάθι του Νικ; Όχι δα!

Ποιος είπε ότι δεν είναι ηγέτης; Ο Νικ Καλάθης λύτρωσε τον Παναθηναϊκό χθες απέναντι στην Ζαλγκίρις. Όμως αυτό δεν ήταν το πρώτο του μεγάλο σουτ με τους «πράσινους». Το sportfm.gr θυμίζει…

Οι μεγάλοι παίκτες είναι αυτοί που δεν διστάζουν αρχικά να πάρουν την ευθύνη και εν συνεχεία να ευστοχήσουν σε μία επίθεση που κρίνει έναν ολόκληρο αγώνα. Ο Νικ Καλάθης χθες βράδυ έσωσε τον Παναθηναϊκό σκοράροντας στην εκπνοή της παράτασης απέναντι στη Ζαλγκίρις, αλλά αυτό δεν ήταν το πρώτο του μεγάλο σουτ με την πράσινη φανέλα.

Το sportfm.gr σάς θυμίζει τέσσερα ακόμη μεγάλα σουτ του 28χρονου άσου που είχαν προηγηθεί του χθεσινού.

Στις 27 Νοεμβρίου του 2015 ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την Καρσίγιακα στη Σμύρνη. Ο ομογενής γκαρντ ήταν αυτός που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι με ένα τρίποντο στα 44’’ πριν το τέλος που έγραψε το 64-67 πριν το τελικό 66-69.



Ίσως και να’ ταν σημαδιακό… Στις 26 Οκτωβρίου του 2016, ο Τσάβι Πασκουάλ μετρώντας λίγες ώρες ως νέος προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε ντεμπούτο στη Γερμανία απέναντι στην Μπάμπεργκ. Ο Παναθηναϊκός με ένα 11-0 στο φινάλε, που ολοκληρώθηκε με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι του Νικ Καλάθη στα 3,5’’ πριν το τέλος πήρε τη νίκη με 84-83.



Ένα ακόμη πολύτιμο καλάθι από τον (τότε) αρχηγό του πήρε ο Παναθηναϊκός στις 26 Μαρτίου. Μην σας ξεγελά το τελικό 106-87, αφού οι «πράσινοι» χρειάστηκαν δύο παρατάσεις για να κερδίσουν και μάλιστα ο Νικ Καλάθης ήταν αυτός που τους έσωσε με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι που ισοφάρισε το ματς στο 84-84 στα 6,5’’ πριν το τέλος της πρώτης παράτασης.



Η κορυφαία (μέχρι την επόμενη) παράσταση του Νικ Καλάθη στην Ευρωλίγκα ήρθε στις 16 Νοεμβρίου απέναντι στην Εφές. Στην Πόλη δεν είχε απλώς 29 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ, αλλά και ένα μεγάλο τρίποντο, που 48’’ πριν το τέλος έκανε το 79-82 πριν το τελικό 81-82.



Το πιο σημαντικό καλάθι του Νικ ήρθε πριν λίγες ώρες, καθώς ενδεχομένως να κρίνει και το πλεονέκτημα έδρας. Ο ηγέτης του «τριφυλλιού» πήρε την μπάλα στη μια πλευρά του γηπέδου με 4,7’’ στη διάθεσή του και με την ομάδα του στο -1, διέσχισε όλο το γήπεδο κι έφτασε σε δύσκολο καλάθι που «σκότωσε» με 94-93 τη Ζαλγκίρις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x