sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ιστορική η ανατροπή της ΑΕΚ

Η επική επιστροφή από το 0-2 και η νίκη με 3-2 συνιστά μία πρωτοφανή ανατροπή για την ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό. Το sportfm.gr έχει τα στοιχεία.

Ήταν μια βραδιά στην οποία γράφτηκε ιστορία. Γιατί οι ανατροπές σε ένα ντέρμπι είναι σπάνιες, αλλά από το 0-2 σε 3-2 είναι απλώς ιστορικές. Και η ΑΕΚ χθες κατάφερε να κάνει κάτι πρωτοφανές, αφού ουδέποτε είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό επιστρέφοντας από δύο γκολ σε βάρος της.

Για την ακρίβεια, η ΑΕΚ δεν είχε κάνει ΠΟΤΕ ανατροπή απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, σε πρωτάθλημα ή Κύπελλο. Συγκεκριμένα, σε 33 ματς των δύο ομάδων στο εν λόγω γήπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν χάσει ποτέ όταν είχαν προηγηθεί!

Η ΑΕΚ μετρά όλες κι όλες δύο ανατροπές απέναντι στον Ολυμπιακό, αμφότερες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το 1961, για την 26η αγωνιστική, είχε βρεθεί να χάνει στο 33’ από το τέρμα του Ψύχου, αλλά με τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (55’ Παπαποστόλου, 64’ Σταματιάδης, 80’, 87’ Νεστορίδης) είχε επικρατήσει 4-1, σε μια σεζόν που τερμάτισε η ίδια τέταρτη, με πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό και δεύτερο τον Ολυμπιακό.

inner

Η πιο πρόσφατη ανατροπή με γηπεδούχο την ΑΕΚ ήταν στο «Νίκος Γκούμας» το 1984, όταν για την 22η αγωνιστική έχανε με γκολ του Αναστόπουλου από το 64’, αλλά δύο γκολ του Μαύρου στο 78’ και το 87’ έφεραν τη νίκη με 2-1 για την ομάδα του (προπονητή τότε) Κώστα Νεστορίδη. Και τότε η σεζόν ήταν αποτυχημένη, με την «Ένωση» να τερματίζει έβδομη, τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή και δεύτερο τον Ολυμπιακό.



Η πιο πρόσφατη ανατροπή της ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό είχε έρθει το 2010, για τη 16η αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Πειραιώτες είχαν προηγηθεί στο 26’ με τον Παπαδόπουλο, αλλά δύο πανέμορφα γκολ του Σκόκο (33’, 40’) έφεραν τούμπα το ματς.



Εντυπωσιακό είναι και το εξής στοιχείο. Από το 1969 μέχρι και χθες, δηλαδή σε 48 πρωταθλήματα, ο Ολυμπιακός όποτε σκόραρε σε εκτός έδρας ματς απέναντι στην ΑΕΚ (ανεξάρτητα από έδρα) έπαιρνε αποτέλεσμα με εξαίρεση τρεις περιπτώσεις: το 1980 και το 1984, όταν ο Μαύρος σκοράροντας από δύο φορές είχε δώσει ισάριθμες νίκες στην ομάδα του με 2-1, αλλά και το 1993, όταν η «Ένωση» είχε επικρατήσει 3-1 για την τελευταία αγωνιστική κατακτώντας το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό να χάνει την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον τίτλο στο… «Καραϊσκάκη» όπου έπαιζε με την Παναχαϊκή (1-3) ελπίζοντας σε στραβοπάτημα της ΑΕΚ. Συνολικά, λοιπόν, ο Ολυμπιακός είχε μέχρι χθες 14 νίκες και 11 ισοπαλίες σε 25 παιχνίδια στα οποία σκόραρε στα τελευταία 44 πρωταθλήματα ως φιλοξενούμενος απέναντι στην «Ένωση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x