Στίβος

Πρώτος ο σερ Μο Φάρα σε ημιμαραθώνιο στην Αγγλία

Νικητής του Great North Run ο σερ Μο Φάρα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Για μία ακόμη φορά ο σερ Μο Φάρα απέδειξε πως είναι ο καλύτερος στις μεγάλες αποστάσεις, καθώς τερμάτισε πρώτος στο Great North Run του Νιουκάστλ. Ο Βρετανός δρομέας έτρεξε την απόσταση των 21,3 χιλιομέτρων σε 00:59:26, με τον Νεοζηλανδό Τζέικ Ρόμπερτσον να τερματίζει 30 δευτερόλεπτα αργότερα.

Ο 35χρονος αθλητής έγραψε ιστορία για μία ακόμη φορά, αφού είναι ο μόνος αθλητής που κατακτά το χρυσό μετάλλιο στη συγκεκριμένη διαδρομή πέντε συνεχόμενες φορές, από το 2014.

Γεγονός είναι ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, ο Μο Φάρα έχει αφοσιωθεί στους αγώνες ανώμαλου δρόμου σημειώνοντας αρκετές επιτυχίες. Η σκληρή προπόνηση που κάνει αποδίδει και ο ίδιος διατηρείται στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο παρόλο που είχε σκεφτεί να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Ο τέσσερις φορές χρυσός ολυμπιονίκης δήλωσε: «Η προπόνησή μου έχει αλλάξει τώρα, δεν προπονούμαι στον στίβο, γιατί επιλέγω τις μεγαλύτερες αποστάσεις και τον ανώμαλο δρόμο. Σήμερα είχα σκοπό να σπάσω το προσωπικό μου ρεκόρ αλλά στα τελευταία μέτρα πόνεσα πολύ και έριξα τον ρυθμό μου».

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπάφης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x