sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πώς από το κλάμα του πιτσιρικά Κριστιάνο, γεννήθηκε ο ηγέτης Ρονάλντο!

Η εικόνα του «κλαψιάρη» Κριστιάνο Ρονάλντο στον χαμένο τελικό του Euro 2004 για την Πορτογαλία αποτελεί ένα από τα highlights της διοργάνωσης και παράλληλα το έναυσμα μίας σπουδαίας καριέρας.

Το τελευταίο σφύριγμα του Μάρκους Μερκ, στον τελικό του Euro 2004, έστεψε την Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης μέσα στην Πορτογαλία και οδήγησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ξεσπάσει σε κλάματα για το τρόπαιο που έχασε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.



Η εικόνα του «κλαψιάρη» τότε ταλαντούχου ποδοσφαιριστή από τη Μαδέρα που διψούσε για διάκριση αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα highlights της διοργάνωσης, αλλά ίσως να έγινε ο λόγος που τον έκανε να πεισμώσει και να αποδείξει σε όλον τον κόσμο την πραγματική του αξία.

inner

Ο 19χρονος Κριστιάνο, ο οποίος μόλις είχε ολοκληρώσει την πρώτη του σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αποτελούσε το «next big thing» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

inner

Όπως εξήγησε ο ίδιος πριν από μερικά χρόνια, η ήττα στον τελικό του Euro 2004 από την Ελλάδα ήταν ένα καλό μάθημα για τους Ίβηρες. «Πάντα βγάζουμε συμπεράσματα και παίρνουμε μαθήματα από τέτοιες ήττες. Πάντα αποδεχόμαστε καλύτερα ένα αποτέλεσμα τέτοιο όταν κάνουμε λάθη», υπογράμμισε πριν από τον τελικό του Euro 2016 κόντρα στη οικοδέσποινα Γαλλία.

inner

Η εξαιρετική πορεία του Κριστιάνο Ρονάλντο, η οποία συνοδεύτηκε με μία σειρά από τίτλους και προσωπικές διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο, πρώτα με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και στη συνέχεια ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τους συμπατριώτες του να περιμένουν ανάλογα επιτεύγματα από εκείνον με το εθνόσημο.

Η μεγάλη στιγμή άργησε. Άργησε αρκετά, καθώς χρειάστηκε να περάσουν δώδεκα χρόνια από τον χαμένο τελικό της Λισαβόνας στη στιγμή που ο ίδιος ως αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας θα σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και φέτος εκείνο του πρώτου UEFA Nations League.

inner

Όλα αυτά τα χρόνια, από τη στιγμή που ήταν ο «κλαψιάρης» για ορισμένους ποδοσφαιρόφιλους μέχρι σήμερα που αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά brand στο χώρο του αθλητισμού, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έριξε πολύ ιδρώτα και προσωπική δουλειά για να φτάσει στην κορυφή.

Τίποτα δεν του χαρίστηκε, τίποτα δεν το άφησε στην τύχη του. Ακόμα και σήμερα στα 34 του χρόνια, ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο διάστημα των διακοπών του δουλεύει με τέτοιο ζήλο που συναντάμε σπάνια σε ανθρώπους του αθλητισμού.



Ίσως κάπου εκεί κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας του, έχοντας αναδειχθεί πέντε φορές καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, έχοντας κατακτήσει πέντε Champions League και ανάλογες διακρίσεις στο ενεργητικό του, πέρα από πρωταθλήματα, Κύπελλα και Σούπερ Καπ σε Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία!

inner

Πλέον ο επόμενος μεγάλος στόχος της Πορτογαλίας που «συναντιέται» με τις φιλοδοξίες του μεγάλου της ηγέτη είναι πρώτα το Euro 2020 και στη συνέχεια το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αποτελέσει την τελευταία πιθανότατα μεγάλη διοργάνωση στην καριέρα του 37χρονου τότε Ρονάλντο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x