Θύματα τους πλούσιοι τουρίστες, καθώς οι δράστες βάζουν στο μάτι πανάκριβα ρολόγια, τα οποία είτε αρπάζουν με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις από το χέρι του ιδιοκτήτη, είτε με διάρρηξη σε βίλες.

Στις 22 Ιουλίου, ένας εύπορος Ολλανδός που έκανε διακοπές στη Μύκονο στάθμευσε σε επαρχιακό δρόμο του νησιού. Δεν του κίνησε την περιέργεια η μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού που τον ακολουθούσε, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα. Οταν ο Ολλανδός βγήκε από το αυτοκίνητο, ο ένας από τους επιβαίνοντες στη μηχανή του πήρε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο το ρολόι. Ηταν ένα Richard Mille αξίας 100.000 ευρώ, είπε ο ίδιος στην αστυνομία όταν κατήγγειλε το περιστατικό.

Πρόκειται για μία από τις δεκάδες παρόμοιες υποθέσεις. Μόνο από τις 21 Ιουλίου έως την περασμένη Τετάρτη, εκλάπησαν από τουρίστες ρολόγια συνολικής αξίας 330.000 ευρώ, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Οι δράστες παρακολουθούν τους πλούσιους τουρίστες και στοχοποιούν εκείνους που φορούν τα πανάκριβα ρολόγια, τα οποία μπορούν να διακρίνουν λόγο εμπειρίας. Στη συνέχεια, είτε «χτυπούν» στον δρόμο, αρπάζοντας το ρολόι από το χέρι του θύματος, είτε κάνουν διάρρηξη στο κατάλυμά του.

Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν σε όλες τις διαρρήξεις σε βίλες της Μυκόνου ανάμεσα στα κλοπιμαία βρίσκονται ακριβά ρολόγια. Μία ημέρα μετά την αρπαγή του «Richard Mille», αξίας 100.000 ευρώ, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν παρόμοια επίθεση στον Ορνό Μυκόνου βρήκαν ένα «θησαυρό».

Στις 23 Ιουλίου συγκεκριμένα ένας Βρετανός τουρίστας έπεσε θύμα κλέφτη-«ταχυδακτυλουργού», ο οποίος του αφαίρεσε το ρολόι. Ομως, στην προσπάθεια του δράστη να διαφύγει του έπεσε τόσο το ρολόι όσο και η ταυτότητα. Σύμφωνα με το έγγραφο, πρόκειται για Ιταλό, ενώ η αστυνομία τον αναζητά ακόμη. Μία ημέρα αργότερα, ένας Τούρκος έπεσε θύμα αντίστοιχης ληστείας, καθώς του έκλεψαν ρολόι Patek Philippe. αξίας 25.000 ευρώ.

Πέρα όμως από τις σπείρες των ρολογιών, υπάρχουν και εκείνες που στοχεύουν αποκλειστικά πολυτελείς κατοικίες. Στις 4 Αυγούστου για παράδειγμα έγινε διάρρηξη σε μία από τις πιο εντυπωσιακές βίλες της Μυκόνου, όπου έκαναν διακοπές περίπου 10 Ιταλοί, ανάμεσά τους και πλούσιοι επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν πολύτιμα αντικείμενα αξίας 187.000 ευρώ. Ανάμεσα στα κλοπιμαία βρίσκονται ένα ρολόι αξίας 45.000 ευρώ, ένα ρολόι αξίας 50.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας περίπου 92.000 ευρώ.

Ανάλογη επίθεση έγινε στις 21 Ιουλίου στον Καλαφάτη Μυκόνου σε εξοχική κατοικία Γάλλου επιχειρηματία. Δύο άτομα παραβίασαν την είσοδο και αφαίρεσαν αντικείμενα αξίας περίπου 60.000 ευρώ. Ανάμεσα στα κλοπιμαία ήταν ένα ρολόι Patek Philippe αξίας 24.000 ευρώ, ένα Rollex αξίας 8.000 ευρώ, ένα ρολόι Chanel αξίας 3.000 ευρώ, υπολογιστές, τσάντες Luis Vuitton και ρούχα αξίας 15.000 ευρώ. Ο Γάλλος αντιλήφθηκε τους δράστες κατά την επιστροφή του στην κατοικία του αλλά ήταν πλέον αργά, καθώς πρόλαβαν να διαφύγουν.|

Ακολούθησε την επόμενη ημέρα διάρρηξη σε βίλα στην οποία έμεναν 3 Σαουδάραβες. Οι δράστες πήραν 2.000 δολάρια, ένα κινητό τηλέφωνο, έξι πιστωτικές κάρτες, δύο ρολόγια- ένα Rollex αξίας 10.000 δολαρίων και ένα Bulgari Limited Edition αξίας 5.000 ευρώ, και έναν φάκελο που περιείχε 9.000 ευρώ

Το τελευταίο περιστατικό που απασχόλησε την Αστυνομία έγινε στις 6 Αυγούστου όταν διαρρήκτες μπήκαν σε βίλα στην περιοχή Πουλί, όπου κάνει διακοπές ζευγάρι Μεξικανών. Όπως κατέθεσαν, τους εκλάπη ρολόι αξίας 20.000 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ