Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Πώς καταφέρνει και σε κάθε ματς γίνεται χειρότερη η Λίβερπουλ;

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως η νέα ήττα με 3-1 από μία μέτρια ομάδα, όπως είναι η φετινή Πάλας, απλά επιβεβαιώνει το πόσα λάθη έγιναν μαζεμένα μέσα σε μερικούς μήνες στη Λίβερπουλ.

Aν η ερώτηση για τη Λίβερπουλ, πριν αρχίσει το ματς με την Κρίσταλ Πάλας, ήταν εάν η πτώση της μπορεί να συνεχιστεί, η απάντηση δόθηκε εμφατικά: ναι και πιθανότατα έχει και ακόμη πιο κάτω! Στο «Σέλχαρστ Παρκ» εκεί όπου στοίχειωσαν οι ελπίδες της για τίτλο μόλις πριν λίγους μήνες, οι εφιάλτες επέστρεψαν για τους «κόκκινους» που μοιάζουν σκιά της ομάδας που πέτυχε πέρυσι 101 γκολ στο πρωτάθλημα και βρέθηκε μόλις μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα!

Η ΝΕΑ ήττα με 3-1 από μία μέτρια ομάδα όπως είναι η φετινή Πάλας, απλά επιβεβαιώνει το πόσα πολλά λάθη έγιναν μαζεμένα μέσα σε μερικούς μήνες. Μιλάμε για την τέταρτη σερί ήττα της Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και 22 χρόνια, ενώ οι 14 πόντοι από 12 ματς αποτελούν τη χειρότερη συγκομιδή στην Πρέμιερ Λιγκ από τη σεζόν 1992-93 όταν με τον Γκρέιαμ Σούνες στον πάγκο η Λίβερπουλ πήρε τη χειρότερη θέση στη βαθμολογία μετά τη δεκαετία του '60. Ακόμη και τη σεζόν 2010-11 με τον Ρόι Χότζον να ακούει τα μύρια όσα από την εξέδρα, η Λίβερπουλ είχε έναν πόντο περισσότερο στη βαθμολογία!

ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ πρόβλημα της φετινής Λίβερπουλ είναι η απώλεια του Λουίς Σουάρες που μαζί με τον τραυματισμό του Ντάνιελ Στάριτζ στέρησε από την εν- δεκάδα το εύκολο γκολ. Καμία ομάδα, είναι αλήθεια, δεν θα μπορούσε εύκολα να ζήσει χωρίς τα 55 από τα 101 γκολ της ειδικά όταν η αμυντική της λειτουργία (που πέρυσι ήταν η αχίλλειος πτέρνα) δεν παρουσιάζει την παραμικρή βελτίωση! Συνεπώς ακόμη και όταν σκοράρει η ομάδα φέτος όπως έγινε με την Κρίσταλ Πάλας μόλις στο δεύτερο λεπτό με το πρώτο γκολ του Ρίκι Λάμπερτ με την κόκκινη φανέλα, έχεις μόνιμα την αίσθηση πως ο αντίπαλος θα βρει κάποιον τρόπο να απαντήσει! Και όταν συμβαίνει αυτό, πάντα θα βγαίνει στο τερέν μία νευρικότητα που θα αποτελεί ωρολογιακή βόμβα με ζή- τημα χρόνου για να συμβεί η επόμενη ζημιά!

ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ μπαίνουν οι ευθύνες του προπονητή της ομάδας. Ο Μπρένταν Ρότζερς πήρε επάνω του όλη την μεταγραφική πολιτική και δικές του είναι οι επιλογές που τώρα τελούν υπό αμφισβήτηση. Πόσο σίγουρη είναι η θέση του; Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στο «Ανφιλντ» κάνουν λόγο πως παρ' ότι οδήγησε την ομάδα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μόλις πριν 160 μέρες και έχει ήδη υπογράψει καινούργιο συμβόλαιο, κινδυνεύει αν δεν υπάρξει άμεση βελτίωση! Γιατί αυτό που εκνευρίζει τους οπαδούς φέτος είναι πως δεν μοιάζει να υπάρχει αναστροφή!

ΚΑΙ ΣΤΗ σημερινή εποχή των απαιτητικών ξένων ιδιοκτητών δεν υπάρχει η υπομονή που συνόδευε τις επιλογές στο παρελθόν των Αγγλων παραδοσιακών παραγόντων και προστάτευε τους μάνατζερ. Τώρα μερικά άσχημα αποτελέσματα αρκούν για να απομακρυνθεί ο προπονητής και ο Ρότζερς ξέρει πως μετράει αντίστροφα και πια χρειάζεται να αλλάξει την εικόνα για να διασωθεί! Γιατί και πρόπερσι ήταν χαμηλά βαθμολογικά η ομάδα αλλά η εικόνα της ήταν σαφώς καλύτερη και άφηνε υποσχέσεις. Τώρα κάθε εβδομάδα μοιάζει και χειρότερη, κάτι που σε κάνει να απορείς!

ΠΙΘΑΝΩΣ θα του δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρώσει τη σεζόν και για να βοηθήσει τις πιθανότητές του οφείλει να κάνει πολύ καλές επιλογές τον Γενάρη προσθέτοντας παίκτες που να κάνουν άμεσα τη διαφορά, όπως συνέβη το 2013 με τον Κοουτίνιο και τον Στάριτζ. Και φυσικά πιο πριν από τότε να αρχίσει να κερδίζει κάποια ματς ώστε να παραμείνει μέσα σε κάποιους στόχους όπως και το να κατορθώσει να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί αν συνεχιστούν αυτές οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα, τότε ακροβατεί να μην προλάβει καν να παίξει τα ρέστα του στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x