Γιώργος Ζαχαριάδης

Πώς το είπες εκείνο με το απεριόριστο μπάτζετ, Ιβαν;

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον σχεδιασμό που οδηγεί στους αγώνες με τη Βασιλεία και που λόγω καθυστέρησης, αναγκάζει τον ΠΑΟΚ να παίξει με περσινή ομάδα για την καθοριστική πρόκριση.

Πρώτα από όλα:

Η Βασιλεία και οι διπλοί αγώνες είναι το πρώτο και μοναδικό ζητούμενο των επόμενων ημερών και όποιος ασχολείται με το πρωτάθλημα, το κύπελλο και ο,τι άλλο αφορά στην επόμενη σεζόν εκτός από τα προκριματικά, είναι ηλίθιος.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Δεύτερον:
Οποιαδήποτε μεταγραφική ενίσχυση, υπόκεινται σε έλεγχο οικονομικών που ονομάζεται… Γκοντζάρεβα, Μπαμπούσκα κι όπως αλλιώς στη γλώσσα του Ιβάν, και εκείνο το περιβόητο του απεριόριστου μπάτζετ ήταν, όπως καταλαβαίνετε, μια μεγάλη μπαρούφα.

Τρίτον:
Κανείς δεν έχει πεισθεί και φέτος, ότι υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει δανείσει ακόμη και χρήσιμες μονάδες και δεν τις έχει αναπληρώσει ή τα κενά του παραμένουν το ίδιο μεγάλα και ενδεχομένως να είναι καθοριστικά στην προσπάθεια πρόκρισης στους ομίλους.
Για να μην πηγαίνουμε πολύ μακριά, όχι στους ομίλους, αλλά, ο,τι παίζεται στην πρόκριση με τη Βασιλεία.

Τέταρτον:
Ποιότητα κι όχι μεσοβέζικες λύσεις με Λεβέκ, Μουλέν και άλλα πετούμενα.

Ή θα υπάρχουν Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο και θα έχεις ήσυχο το κεφάλι σου ή θα παλεύεις με τον Μπαλογιάννη, που θα παίξει κάποια στιγμή στο μέλλον πολύ μεγάλη μπάλα.

Φτάσαμε και πάλι σε ένα χρονικό σημείο που ο ΠΑΟΚ βλέπει ότι έχουν κυλήσει πολλές μέρες χωρίς να έχει πετύχει ακριβώς αυτό που γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό και είναι, καταρχάς, η απόκτηση ενός φορ.

Συν αυτού, υπάρχει ανάγκη για αριστερό μπάκ, υπάρχει κι ο μέσος που θα τον αλλάξει επίπεδο, αλλά, εφόσον υπάρχει διάθεση για να δοθεί ένα βαρβάτο χρηματικό ποσό.

Όχι τελικά να αποκτηθεί ένα ακόμη… πασάλειμμα. Να αποκτηθεί σοβαρός, ποιοτικός και αξιοπρεπής ποδοσφαιριστής που θα παίξει το ρόλο του ηγέτη, Επαναλαμβάνω, όχι μια μεσοβέζικη λύση, λιγότερο καλή από του Βέρνμπλουμ.

Το έχω ξαναπεί, ας ανανεωθεί η αναζήτηση έναντι του Σουηδού μέσου κι ας τελειώνει ο ΠΑΟΚ με ποδοσφαιριστή που είναι πιο φρέσκος από κάποιον που δεν έχει προτεραιότητα να έρθει στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ της Νόρτζελαντ δεν έδειξε ότι έχει βελτιωθεί μέσα από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας του, αλλά, και δεν περίμενε κανείς σπουδαία πράγματα.

Είναι αλήθεια ότι ψάχνει ταυτότητα και είναι πολύ πιο κρίσιμες οι μέρες που ακολουθούν, κυρίως στο δεύτερο μέρος της επίσκεψης στην Ολλανδία, όταν θα έχει πληρότητα στις τάξεις του.

Έτσι όπως πηγαίνει το πράγμα με τις μεταγραφές, ποιος μπορεί να είναι αισιόδοξος ότι μια… άλλη ομάδα, με κρίσιμες προσθήκες, θα είναι αυτή που θα παίξει με τη Βασιλεία.

Η ίδια η περσινή θα σηκώσει το βάρος και θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ βελτιωμένη για να τα καταφέρει.

Δυστυχώς, και φέτος, σε μια καθοριστική στιγμή, ίσως γενικότερα για το μέλλον της ομάδας, δεν υπήρχαν αντανακλαστικά, δεν έγιναν κινήσεις έγκαιρες και ποιοτικές, δεν… επικαιροποιήθηκε αυτή η ομάδα και δεν αυξάνει όσο θα έπρεπε, τις πιθανότητες να αποκλείσει έναν καλύτερο αντίπαλο.

Όμως θα πρέπει να μάθουμε να διαχωρίζουμε την σκέψη μας ανάμεσα στα παιχνίδια με τη Βασιλεία και στο μέλλον της ομάδας. Και σε πρώτη φάση, στηριζόμαστε καθαρά στην περυσινή ομάδα χωρίς τον Τζάλμα.

Οι στιγμές ευφορίας με τον Ιβαν να υπόσχεται απεριόριστο μπάτζετ στην επόμενη χρονιά, στο γλέντι για το κύπελλο, όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν ανέκδοτο. Το ίδιο ανέκδοτο είναι κι ο σχεδιασμός του ΠΑΟΚ, που ξεκινά από το… Πάσχα. Και τα… πάθη, μεταφέρονται για το καλοκαίρι ή λίγο αργότερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x