Τένις

Ράφα Ναδάλ για τον θείο του: «Αν δεν ήταν ο Τόνι θα είχα παίξει ποδόσφαιρο!»

Ο Ράφαελ Ναδάλ μίλησε για τον θείο και πρώην προπονητή του, Τόνι Ναδάλ, την αυτονομία που θέλει από εκείνον καθώς και για το γεγονός πως χωρίς αυτόν, θα είχε παίξει ποδόσφαιρο.

Για τον θείο του και πρώην προπονητή του, Τόνι Ναδάλ, μίλησε σε μία εκτενή συνέντευξή του στη «L’ Equipe» ο Ράφαελ Ναδάλ. Τόνισε ότι δεν ήταν εκείνος που ζήτησε την πλήρη ανεξαρτησία από τον θείο και προπονητή του, αλλά την αυτονομία ενός 30χρονου άνδρα που με τον χρόνο είναι ικανός να παίρνει τις δικές του αποφάσεις. Όμως δεν απέκλεισε το γεγονός να τον συνοδεύσει ο Τόνι σε κάποιο από τα τουρνουά της επόμενης σεζόν, ενώ αποκάλυψε πως χωρίς εκείνον θα είχε στραφεί στο ποδόσφαιρο.

«Έχω την προσωπικότητά μου, το χαρακτήρα μου και είναι φυσικά να παίρνω τις δικές μου αποφάσεις σε πολλά θέματα, όμως είναι αλήθεια ότι πάντα ζητώ τη γνώμη του Τόνι, όπως κάνω και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και της οικογένειάς μου. Είμαι άνθρωπος που ακούει και επίσης είμαι και πολύ υπάκουος», διαβεβαίωσε ο Ράφαελ.

Επιπλέον ο Ναδάλ διέψευσε τις φήμες ότι ο θείος του δεν θα είναι πλέον προπονητής του από τη νέα σεζόν επειδή πλέον δεν επηρεάζει τις αποφάσεις του και αναγνωρίζει όλα όσα έχει κάνει για την καριέρα του.

«Δεν ξεχνάω ότι χωρίς τον Τόνι δεν θα είχα παίξει ποτέ τένις! Θα είχα παίξει ποδόσφαιρο. Πάντα είχε τεράστια επιρροή στο παιχνίδι μου, όπως και στην προσωπικότητα και την εκπαίδευσή μου».

Ο Ισπανός τενίστας είπε επίσης πως νιώθει έτοιμος να ταξιδέψει χωρίς τον θείο του, ενώ τόνισε ότι δεν του αρέσει να σκέφτεται το μέλλον.

«Ζω την κάθε μέρα. Όλα τα χρόνια που έχω ζήσει είναι η πιο όμορφη πραγματικότητα που θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω μια ζωή χωρίς τένις, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ μια ζωή χωρίς ανταγωνισμό».

Επιμέλεια: Βαλεντίνα Νικολακοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x