F1

Ραϊκόνεν: «Έχω αποδείξει ότι ακόμα είμαι αρκετά γρήγορος»

Ο Κίμι Ραϊκόνεν έκανε απολογισμό για την έως τώρα παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα της Formula1, δηλώνοντας ικανοποιημένος από την απόδοσή του, η οποία, όμως, δεν εκφράζεται σε καλά αποτελέσματα.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν δεν διανύει και την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, όσον αφορά τη συγκομιδή βαθμών, σε σύγκριση με τον teammate του και με δεδομένο το ανταγωνιστικό μονοθέσιο που του προσφέρει η Ferrari.

Ο Φινλανδός, μέχρι στιγμής, βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 116 βαθμούς, 86 πίσω από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ έχει βρεθεί τέσσερις φορές στο βάθρο, χωρίς, όμως, να έχει καταφέρει να δει πρώτος την καρό σημαία σε κάποιο grand prix.

«Έχω την ταχύτητα, δεν ανησυχώ για αυτό. Δεν είμαι χαρούμενος με τα αποτελέσματα. Σκεπτόμενος τους προηγούμενους αγώνες δεν είμαι ικανοποιημένος για τις θέσεις που τερμάτιζα, αλλά αυτά έχω πετύχει μέχρι στιγμής και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε», επισήμανε ο πιλότος της Ferrari.

Στο φετινό grand prix του Μονακό, ο "Iceman" κατάφερε να πάρει την pole position, η οποία ήταν η πρώτη από το 2008, ενώ η τελευταία του νίκη ήταν το 2013 στην Αυστραλία. Απαντώντας σε όσους τον προτρέπουν να αποσυρθεί από τη Formula1, είπε: «Θέλω να κερδίζω αγώνες και να βρίσκομαι στην κορυφή. Ο στόχος είναι να τα πηγαίνω καλά και αυτός είναι ο μόνος λόγος που βρίσκομαι εδώ, κανένας άλλος».

Ο 37χρονος πιλότος διανύει την τέταρτη συνεχόμενη σεζόν του στη Ferrari και έβδομη συνολικά, καθώς βρισκόταν στη "Scuderia" και από το 2007, όταν κατέκτησε και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, μέχρι και το 2009. Το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν και
ο Φινλανδός ανέφερε: «Δεν ξέρω τι θα γίνει την επόμενη χρονιά. Θα το δούμε κάποια στιγμή. Η ομάδα ξέρει τι θέλω. Εξαρτάται από την ομάδα, αυτή θα επιλέξει ότι είναι καλύτερο για εκείνη».

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x