sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ρεάλ, μη βγαίνεις καλύτερα δεύτερη

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει συνηθίσει να βγαίνει δεύτερη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε σε πρώτη, είτε σε δεύτερη φάση και μέχρι το 2004, όταν και ξεκίνησαν τα «νοκ άουτ» στη φάση των «16».

Έτσι, με αφορμή την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον όγδοο όμιλο της φετινής διοργάνωσης πίσω από την Τότεναμ, το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε τι έκανε η πρωταθλήτρια Ευρώπης τις δέκα φορές που βγήκε δεύτερη από το 1995-1996 που ξεκίνησε να αγωνίζεται μόνιμα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με μοναδικό διάλειμμα το 1996-1997, με τα αποτελέσματα των «μερένχες» να μην είναι ενθαρρυντικά, ενόψει των δύο «τιτανομαχιών» τον άλλο μήνα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

1995-1996
Οι «μερένχες» «έπεσαν» πάνω στον «πυραυλοκίνητο» Αγιαξ της εποχής και βγήκαν δεύτεροι πίσω από τον «Αίαντα» στον τέταρτο όμιλο, πέφτοντας πάνω στη Γιουβέντους στους «8» στα μεγάλα ματς των προημιτελικών. Η νίκη με 1-0 στο «Μπερναμπέου» με το γκολ του νεαρού τότε Ραούλ δεν ήταν αρκετό για τους τότε πρωταθλητές Ισπανίας, που έχασαν 2-0 στο «Ντέλε Αλπι» με μία φοβισμένη εμφάνιση και δεν κατάφεραν να διακριθούν στην πρώτη τους εμφάνιση στο θεσμό.

1998-1999
Η Ρεάλ πήρε τη δεύτερη θέση στον τρίτο όμιλο πίσω από την Ιντερ και αντιμετώπισε στα προημιτελικά την Ντιναμό Κιέβου, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο Άμστερνταμ την περασμένη χρονιά. Το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης στο «Μπερναμπέου» με το γκολ του Μιγιάτοβιτς έδειχνε πως η «βασίλισσα» θα είχε δύσκολο έργο στο Κίεβο, όπως αποδείχτηκε από το 2-0 της παρέας των Αντρέ Σεφτσένκο και Σεργκέι Ρεμπρόφ.

1999-2000
Στην πρώτη χρονιά που έγιναν «32» οι ομάδες στη διοργάνωση από την UEFA, υπήρχαν δύο φάσεις μέχρι τους «8» και τα προημιτελικά. Έτσι, οι «μερένχες» ξεπέρασαν την Πόρτο κατά ένα βαθμό στην πρώτη φάση και πήραν το «εισιτήριο» για τους «16» με πλεονέκτημα.

Στον δεύτερο γύρο, οι παίκτες του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έπεσαν πάνω στην εκπληκτική εκείνη την περίοδο Μπάγερν Μονάχου, από την οποία έχασαν 2-4 στο «Μπερναμπέου» και 1-4 στο Μόναχο και βγήκαν δεύτεροι.

Όμως, οι «μερένχες» «ξύπνησαν στην οκτάδα και πέρασαν με 0-0 στο «Μπερναμέου» και 3-2 στο «Ολντ Τράφορντ» την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στα ημιτελικά, αντιμετώπισαν ξανά την Μπάγερν σε ιδανικότερες συνθήκες και με τον Νικολά Ανελκά νίκησαν 2-0 τους Βαυαρούς στη Μαδρίτη και με τον Γάλλο να σκοράρει και στη ρεβάνς, έχασαν 1-2 στο Μόναχο, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τον 11ο τελικό της ιστορίας τους, όπου «κατατρόπωσαν» 3-0 την εντυπωσιακή Βαλένθια του Εκτορ Ραούλ Κούπερ στο Παρίσι και σήκωσαν το όγδοο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

2004-2005
Οι «μερένχες» πήραν τη δεύτερη θέση στην ισοβαθμία με την Μπάγερ Λεβερκούζεν στον δεύτερο όμιλο. Έτσι, στους «16» αντιμετώπισαν τη Γιουβέντους σε ένα από τα μεγάλα ματς της πρώτης φάσης των «νοκ άουτ». Ο Ρονάλντο έδωσε τη νίκη με 1-0 στο πρώτο ματς στο «Μπερναμπέου», όμως στη ρεβάνς του Τορίνου η «Γηραιά Κυρία» νίκησε στην παράταση 2-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

inner

2005-2006
Η Ρεάλ ήταν δεύτερη στον έκτο όμιλο πίσω από τη Λιόν, που της δημιουργούσε πάντα προβλήματα στα γκρουπ. Έτσι, στους «16» οι «μερένχες» αντιμετώπισαν την Αρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» ήταν ανώτεροι στο πρώτο μας στο Μπερναμπέου», νίκησαν 1-0 με το γκολ του Τιερί Ανρί και στον επαναληπτικό στο Λονδίνο άντεξαν στην πίεση των Μαδριλένων και προκρίθηκαν με 0-0, φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Αυτό ήταν το τελευταίο ματς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τον Ζινετίν Ζιντάν.

2006-2007
Πάλι οι «μερένχες» έμειναν δεύτεροι στον πέμπτο όμιλο πίσω από τη Λιόν. Έτσι, αντιμετώπισαν στους «16» την Μπάγερν Μονάχου σε δύο μεγάλα ματς. Η Ρεάλ νίκησε 3-2 στη Μαδρίτη, δεχόμενη το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις και στο Μόναχο τα πολλά λάθη έδωσαν τη νίκη 2-1 και την πρόκριση στους Βαυαρούς.

2008-2009
Η Ρεάλ πήρε τη δεύτερη θέση στην ισοβαθμία με τη Γιουβέντους στον όγδοο όμιλο. Έτσι, στους «16» αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ και το 0-1 στο «Μπερναμπέου» στην πρώτη αναμέτρηση προμήνυε δύσκολη βραδιά στο «Ανφιλντ» και το «βαρύ» 4-0 με δύο άκυρα γκολ άφηνε τη «βασίλισσα» για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά εκτός από τη δεύτερη φάση μόλις.

2012-2013
Η Ρεάλ πήρε τη δεύτερη θέση πίσω από την Ντόρτμουντ στον τέταρτο όμιλο. Έτσι, αντιμετώπισε στους «16» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το 0-0 στην πρώτη αναμέτρηση στο «Μπερναμπέου» άφηνε «ανοιχτούς λογαριασμούς» στο «Ολντ Τράφοντ», όμως με «ανατροπή» οι «μερένχες» και νίκη 2-1, προκρίθηκαν στα προημιτελικά, όπου αντιμετώπισαν τη Γαλατασαραϊ, τη διέλυσαν 3-0 στο «Μπερναμπέου» και έχασαν απλά 2-3 στην «Τέλεκομ Αρίνα».

Στα ημιτελικά, βρέθηκαν ξανά κόντρα στην «αφιονισμένη Ντόρτμουντ και το 1-4 στο «Βεστφάλεν» σηματοδοτεί μια ιστορική βραδιά για τους Βεστφαλούς. Οι Μπενζεμά και Σέρχιο Ράμος πήγαν να κάνουν την «ανατροπή» για τους Μαδριλένους με 2-0 στη ρεβάνς, όμως τελικά ο Ζοσέ Μουρίνιο αποχώρησε χωρίς να οδηγήσει σε έναν τελικό τη «βασίλισσα».

2016-2017
Πάλι η Ρεάλ βγήκε δεύτερη πίσω από την Ντόρτμουντ στον έκτο όμιλο. Έτσι, στους «16» αντιμετώπισε τη Νάπολι και τη νίκησε δύο φορές 3-1. Στα προημιτελικά, αντιμετώπισε την Μπάγερν και δύο νίκες, 2-1 στο «Αλιάνζ Αρινα» και 4-2 στο «Μπερναμπέου» στην παράταση, προκρίθηκε στους "4".

Στα ημιτελικά, υπήρξε το κλασικό ντέρμπι με την Ατλέτικο, όπου το 3-0 στο «Μπερναμπέου» δεν άφηνε περιθώρια και το 1-2 στο «Βιθέντε Καλντερόν» έστειλε τη «βασίλισσα» στον τελικό του Κάρντιφ, όπου σάρωσε 4-1 τη Γιουβέντους και κατέκτησε το 12ο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας της.

inner


Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x