Μουντομπάσκετ 2014

Ρέπεσα: «Σπουδαία η Ελλάδα, αλλά δεν έπαιξε ακόμη μεγάλο ματς»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας, Γιάσμιν Ρέπεσα, είχε μόνο καλά λόγια για την Εθνική που η ομάδα του θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη. «Δεν έπαιξε κανένα μεγάλο ματς ακόμη η Ελλάδα», υπογράμμισε.

Σε ιδιαίτερη εκτίμηση έδειξε να έχει την Εθνική ο Γιάσμιν Ρέπεσα, αλλά σημείωσε πως η ελληνική ομάδα ακόμη δεν έχει αντιμετωπίσει κανέναν σπουδαίο αντίπαλο.

Αποστολή στη Σεβίλλη, Χρήστος Ρομπόλης

«Ξέρω καλά τον Φώτη Κατσικάρη. Έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και οι ομάδες του έχουν ένα συγκεκριμένο στυλ. Μέχρι τώρα η Ελλάδα έδειξε καλό πρόσωπο, αλλά δεν έπαιξε ακόμη κάποιο μεγάλο παιχνίδι. Θα πρέπει να δούμε αύριο με τη δική μας ομάδα τι θα γίνει. Θα είναι μάχη, ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι», τόνισε ο Κροάτης ομοσπονδιακός τεχνικός.

Όσο για τις διαφορές σε σχέση με το φιλικό του Πο, είπε: «Το παιχνίδι θα είναι σίγουρα διαφορετικό γιατί θα υπάρχουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Στη Γαλλία εμείς παίξαμε χωρίς τον Ζόριτς και τον Σίμον και η Ελλάδα χωρίς τον Καλάθη και τον Πρίντεζη. Θα είναι ένα πολύ σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Η Ελλάδα είναι σπουδαία ομάδα, δυνατή και έμπειρη».

Ο Γιάσμιν Ρέπεσα ρωτήθηκε από τους Κροάτες και για την εικόνα της ελληνικής ομάδας χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη. «Σίγουρα δεν υπάρχει πλέον ο Σπανούλης. Όταν ήταν αυτός στην ομάδα όλες οι επιθέσεις της ελληνικής ομάδας ήταν προσαρμοσμένες πάνω του. Τώρα η Ελλάδα παίζει διαφορετικά, με τον Ζήση και τον Καλάθη να είναι οι βασικοί άξονες της επίθεσης».

Σχετικά με την ανανεωμένη σύνθεση της Εθνικής, τόνισε: «Πιστεύω πως η δική μας ομάδα είναι πολύ νεότερη, τουλάχιστον 2-3 χρόνια. Φυσικά η ελληνική ομάδα έχει πολλούς νέους παίκτες όπως ο Αντετοκούνμπο, ο Παπανικολάου, ο Σλούκας και ο Μάντζαρης, αλλά οι άλλοι παίκτες είναι πολύ έμπειροι, με πολλές διεθνείς παραστάσεις με την Εθνική ομάδα και με τους συλλόγους τους στο υψηλότερο επίπεδο».

Τέλος, θέλησε να ξεχάσει το κάζο από τη Σενεγάλη. «Δεν ήμασταν σε καλή μέρα, ήμασταν άστοχοι και κακοί στην άμυνα. Κάναμε ένα κακό παιχνίδι, οι Φιλιππίνες ήταν σε εξαιρετική μέρα, πέτυχαν πολλά μακρινά σουτ και μας νίκησαν. Είναι ένα χαμένο ματς, τίποτα περισσότερο. Η διοργάνωση είναι μεγάλη και έχει πολύ δρόμο. Κοιτάμε μπροστά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x