Χρήστος Ρομπόλης

Η επιλογή Μπάνκι δείχνει τις διαθέσεις του Αγγελόπουλου για ΑΕΚ

Το αφεντικό της ΑΕΚ δεν «χόρτασε» με τους δύο φετινούς τίτλους και ορέγεται ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Η πρόσληψη του Λούκα Μπάνκι αυτό δείχνει. Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης.

Ομάδα που διαθέτει ιδιοκτήτη με οικονομική επιφάνεια, «τρέλα» και μεράκι, μη τη φοβάσαι. Κανένα από τα τρία προαναφερθέντα στοιχεία δεν αρκεί από μόνο του, αλλά ο συνδυασμός τους είναι αδύνατο να αποτύχει. Ο Μάκης Αγγελόπουλος συνεχίζει να παρέχει απλόχερα αποδείξεις πως το όραμά του για την ΑΕΚ είναι μεγάλο. Ακόμη μεγαλύτερο από τις κατακτήσεις Κυπέλλου και Basketball Champions League, που θα μπορούσαν να κορέσουν τη δίψα του, αλλά απεναντίας του άνοιξαν ακόμη περισσότερο την όρεξη.

Η πρόσληψη του Λούκα Μπάνκι μαρτυρά του λόγου το αληθές. Το αφεντικό της ΑΕΚ θα μπορούσε να αρκεστεί σε μια προσιτή λύση επιλέγοντας έναν από τους αρκετούς καλούς Έλληνες προπονητές και κανείς δεν θα μπορούσε να του προσάψει το παραμικρό. Αφότου δεν κατέστη δυνατό να έρθει ο Δημήτρης Πρίφτης, είχε μια σειρά από επιλογές που δεν ήταν καθόλου αμελητέες από την ελληνική αγορά, ωστόσο προτίμησε να στοχεύσει ψηλότερα. Ο Λούκα Μπάνκι, προπονητής με περγαμηνές, τίτλους και βιογραφικό επιπέδου Ευρωλίγκας, θα έμοιαζε ανέκδοτο να απαντούσε καν σε κλήση της ΑΕΚ πριν λίγους μήνες. Όμως με την αποκατάσταση του brand name του συλλόγου σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο με τίτλους αλλά και με οικονομική συνέπεια, άριστες συνθήκες εργασίας, προοπτική νέου γηπέδου και άλλων πολλών ενεργειών, η «Ένωση» έχει καταστεί ξανά ελκυστικός προορισμός για έναν φιλόδοξο προπονητή, όπως ο Ιταλός.

Η αποστολή που αναλαμβάνει ο Μπάνκι είναι εκ προοιμίου δύσκολη. Αναπόφευκτα θα μπει στην άδικη διαδικασία σύγκρισης με την ονειρική σεζόν που τελείωσε, με δύο τρόπαια μετά από 16 χρόνια ανομβρίας. Ο Ιταλός τεχνικός δεν πρέπει να κριθεί αυστηρά βάσει αποτελεσμάτων, αλλά περισσότερο βάσει έργου και αγωνιστικής προόδου της ομάδας. Κακά τα ψέματα, από την ομάδα των τίτλων η ΑΕΚ δεν μπορεί να ποντάρει μακροπρόθεσμα σε περισσότερους από 2-3 παίκτες, αφού το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ ήταν Έλληνες σε προχωρημένη ηλικία και ξένοι που σπανίως παραμένουν για καιρό σε μια ομάδα. Το βασικό στοίχημα του Μπάνκι πρέπει να είναι η διεύρυνση του κορμού της ομάδας, ούτως ώστε οι επιτυχίες να μην είναι σποραδικές και με αρκετή δόση τύχης, αλλά όλο και πιο συχνές.

Μην περιμένει κανείς το μπάτζετ να διπλασιαστεί ή οικονομικές «τρέλες». Ορθώς ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε την οικονομική υπέρβαση στον προπονητή και αυτός είναι που θα αποφασίσει τα υλικά με τα οποία θα οικοδομήσει τη νέα ΑΕΚ. Υλικά που θα αντέχουν στο χρόνο, όχι μιας… χρήσης, και τα οποία θα αποτελέσουν μια σταθερή βάση για να συνεχίσει να ρίχνει… ορόφους. Κι ας μην έρθουν τίτλοι. Ο κόσμος της «Ένωσης» που υπέμεινε πολλά βλέποντας την ομάδα του στην Α2 και τη Β’ Εθνική, ειδικά μετά την περσινή πορεία πρέπει να έχει την υπομονή και ταυτόχρονα εμπιστοσύνη στη διοίκηση πως όλα γίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ακόμη κι αν αργήσουν να έρθουν οι επόμενες κούπες.

Επαναλαμβάνουμε: ο συνδυασμός χρημάτων, παθολογικής αγάπης και επένδυσης χρόνου του Μάκη Αγγελόπουλου δεν μπορεί να χάσει. Αργά ή γρήγορα, θα δικαιωθεί ξανά! Ακόμη κι αν απέναντί του έχει δύο ανάλογα «τρελές» οικογένειες και το αναξιοκρατικό σύστημα της Ευρωλίγκας που δεν επιτρέπει σε κανέναν να ονειρευτεί αναρρίχηση στο top level.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x