Χρήστος Ρομπόλης

Ο Πιτίνο διόρθωσε τα λάθη του και ο Παπαγιάννης έπαιξε ως ο ψηλός που θέλει ο Παναθηναϊκός

Το… πρόωρο και αχρείαστο ροτέισον από τον Πιτίνο έθεσε σε κίνδυνο ένα ματς που θα ήταν εύκολο, αλλά όταν διόρθωσε τα λάθη του, πάρκαρε τον Φρεντέτ και επανέφερε τον εξαιρετικό Παπαγιάννη όλα άλλαξαν.

Ο Παναθηναϊκός σχοινοβάτησε και κινδύνεψε με δεύτερη επώδυνη ήττα στο ΟΑΚΑ από Γερμανούς, αλλά ο Ρικ Πιτίνο διόρθωσε τα λάθη που ο ίδιος έκανε θέτοντας σε αμφιβολία ένα παιχνίδι που εξελισσόταν ξεκούραστα.

Δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος στο εξάλεπτο και με το σκορ στο 19-2 να αποσυρθούν ο Καλάθης που ως τότε είχε ήδη 5 ασίστ και ο Παπαγιάννης που είχε κυριαρχήσει στις δύο ρακέτες, με την υποστήριξη του επίσης πολύ καλού Μήτογλου. Ο νεαρός σέντερ παραδόξως δεν επιστρατεύτηκε ούτε όταν η Μπάγερν άρχισε να πλησιάζει μένοντας στον πάγκο για όλο το υπόλοιπο ημίχρονο. Με τους αντικαταστάτες του στην front line να αδυνατούν να δώσουν λύσεις κυρίως στην άμυνα και την περιφερειακή άμυνα να μπάζει ξανά (μηδέν κλεψίματα στο ημίχρονο), οι Βαυαροί προστέθηκαν στη λίστα των ομάδων που εσχάτως πυροβολούν ανεξέλεγκτα από την περιφέρεια έχοντας 15/26 τρίποντα μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο.

Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό ο Πιτίνο έσβησε τις ανορθογραφίες του. Επανέφερε τον ξεχασμένο Παπαγιάννη που φρόντισε να… υπενθυμίσει πόσο λάθος ήταν να ξεχαστεί στον πάγκο και «πάρκαρε» στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα στον πάγκο τον κακό όχι ως συνήθως στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση Φρεντέτ. Στο σημείο που ο Αμερικανός σκόρερ αποχώρησε η ομάδα του βρισκόταν στο -8 (59-67) και τελικά με εκείνον στον πάγκο κέρδισε με +15. Καθόλου τυχαίο, φυσικά…

Χρειάστηκε, όμως, να γίνουν κι άλλα πράγματα… Ο Ράις αποφάσισε να πιέσει πάνω στην μπάλα, να χρησιμοποιήσει σωστά τα φάουλ και ο Καλάθης δεν έτρεχε μόνος για όλους στην περιφερειακή άμυνα. Και πέραν του ότι ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε με τις άμυνες να τρέξει και να πάρει 19 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και τα επιθετικά του ριμπάουντ. Για μια βραδιά οι «πράσινοι» δεν ήταν στην αρνητική πλευρά της στατιστικής σε αυτό το κομμάτι, καθώς ανανέωσαν 19 επιθέσεις, είχαν 14 περισσότερες κατοχές στο ματς (!) και παρότι δεν αξιοποίησαν στο έπακρο τις δεύτερες ευκαιρίες, το έκαναν στο βαθμό που χρειάστηκε για να κερδίσουν ξανά.

Με αυτά και με αυτά ο Παναθηναϊκός έβγαλε την υποχρέωση, απέφυγε μια ήττα που θα τον έβαζε σε περιπέτειες και καλείται να πράξει το ίδιο κόντρα στην ανεβασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά Ζαλγκίρις την Παρασκευή, αλλά και την Βιλερμπάν την επόμενη εβδομάδα. Με τα στραβοπατήματα που κάνει ο ανταγωνισμός, όποιος δεν λαθεύει, όπως έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο Παναθηναϊκός, νιώθει πολύ πιο άνετος στην οκτάδα. Αφήστε που και με τις γκέλες του ανταγωνισμού, μπορεί και ο Ολυμπιακός (ένας… κανονικός, όχι αυτός που εμφανίζεται συνήθως) να ελπίζει ακόμη.

*Την Κυριακή τα λέμε στον ΣΠΟΡ FM, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ, ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί της πορτοκαλί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x