Χρήστος Ρομπόλης

Ολυμπιακέ, σταμάτα! Δεν είναι πια αστείο...

Αυτά τα πράγματα ΔΕΝ γίνονται! Ο… σαδιστής Ολυμπιακός καταστρατήγησε για πολλοστή φορά κάθε μπασκετική λογική και το αγαπημένο του θύμα βίωσε το sequel του 2012. Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης.

Μερικά πράγματα ξεπερνούν τα όρια της λογικής και περνούν στη σφαίρα του μεταφυσικού. Γιατί, ντάξει, το έπος του 2012 ήταν απίστευτο, όμως όσοι έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν ανεπανάληπτο έχουν διαψευστεί όχι μία, αλλά δύο και πλέον τρεις φορές.

Γράφει από την Κωνσταντινούπολη ο Χρήστος Ρομπόλης

Ο Ολυμπιακός θαρρείς και επιλέγει να κερδίζει το αγαπημένο του θύμα με τον συγκεκριμένο τρόπο. Σαδιστικά! Σαν τους Αφρικανούς δρομείς που αφήνουν τους αντιπάλους τους να κυριαρχούν σε όλη την κούρσα αλλά με ένα απίστευτο σπριντ στο τέλος τούς αναγκάζει να βλέπουν την πλάτη του. Πλέον δεν είναι θαύμα, είναι συνήθεια.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ με όλους τους τρόπους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι το μονίμως με υποτριπλάσιο (και βάλε μπάτζετ), το λιγότερο ταλέντο και το μικρότερο βάθος. Γιατί κατά τα άλλα, αυτή η λεοντόκαρδη ομάδα την έχει ρίξει στο καναβάτσο υπό κάθε δυνατή συνθήκη. ΚΑΙ κυριαρχώντας από το πρώτο λεπτό (2013) ΚΑΙ με επικές ανατροπές (2012, 2015), αλλά πλέον με δύο τεράστιες απουσίες (Χάκετ, Λοτζέσκι) και στο δικό της παιχνίδι επιστρέφοντας από το -13.

Η ΤΣΣΚΑ δεν ήταν σε καλή μέρα… Ο δείκτης των 7 ασίστ για μια ομάδα που είχε πάνω από 20 όλη τη χρονιά τα λέει όλα. Και η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν θα μπορούσε να κερδίσει τον Ολυμπιακό παίζοντας μονίμως one-on-one. Όχι τουλάχιστον αν ο Ολυμπιακός έκανε τα στοιχειώδη. Αυτά που δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο, όταν πέταξε στα σκουπίδια τις έξτρα κατοχές με την εκνευριστική αστοχία του. Ο Πρίντεζης αρχικά, ο Παπανικολάου στη συνέχεια και ο Μάντζαρης με τον Αγραβάνη και τον Παπαπέτρου κράτησαν την ομάδα μέσα στο παιχνίδι όσο χρειαζόταν μέχρι να εμφανιστεί ο «κακός» του θρίλερ.

Η μοναδική ικανότητα του Βασίλη Σπανούλη, που μετρά πλέον 5/5 ημιτελικούς σε Final Four, να «μιλά» στα κρίσιμα σημεία συμπαρέσυρε όλη την ομάδα. Ακόμη και οι άπειροι από Final Four ξένοι του, που έμοιαζαν να ψάχνονται στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ανέβηκαν στο άρμα του στρατηγού που έβαλε πρώτος τα στήθη του στη μάχη. Ο Μιλουτίνοφ έκανε ζημιά με πλάτη στο καλάθι, ο Μπιρτς και ο Γιανγκ έβγαλαν άμυνες και ο Γκριν έβαλε το μεγάλο τρίποντο στο τέλος, όλοι τους υποδειγματικά καθοδηγούμενοι από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που πιστώνεται μεγάλο μέρος της επιτυχίας.

Περιττό να πούμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ήδη πετυχημένος. Ήταν και πριν τον ημιτελικό, αλλά πλέον τρύπησε ένα ακόμη ταβάνι. Και έχει πάρει φόρα για την Κυριακή, με στόχο να σπάσει και αυτό του τελευταίου ορόφου και να βρεθεί στον ουρανό. Κι εκεί θα είναι στην αγαπημένη του θέση. Αυτή του αουτσάιντερ. Αν τολμά πλέον κανείς να θεωρεί αουτσάιντερ αυτή την παρέα που έχει κατ’ επανάληψη αποδείξει πως μπορεί να κατανικήσει κάθε μεγαθήριο. Και κατά προτίμηση ένα συγκεκριμένο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x