Χρήστος Ρομπόλης

Πόσο πιο «κανονικός» θα ήταν ο Παναθηναϊκός, αν…

Ο Παναθηναϊκός έκανε την καλύτερη εμφάνισή του μακριά από το ΟΑΚΑ, αλλά σε μια βραδιά που ήταν εύστοχος από μακριά, «προδόθηκε» από τους ψηλούς του. Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης.

Ήταν ανώτερος για 30 και πλέον λεπτά από την Μπαρτσελόνα, φλέρταρε περισσότερο από ποτέ με ένα μεγάλο διπλό που ψάχνει εδώ και χρόνια, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν ολοκλήρωσε τη δουλειά χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία.

Για παιχνίδι στο οποίο ο Νικ Καλάθης ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό, όχι μόνο εκτελεστικά αλλά (κάτι που σπανίως συμβαίνει) και επιθετικά, οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν απροσδόκητα ανταγωνιστικοί. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως μπορεί να είναι… κανονικός, δηλαδή να διεκδικεί τη νίκη σχεδόν σε κάθε έδρα, αν σουτάρει με συνέπεια από μακριά (7/17) και ο εγκέφαλός του βρίσκει συμπαραστάτες στη δημιουργία και το σκορ. Δυστυχώς, όμως, δεν ξέφυγε και πάλι από τη χαμηλή παραγωγή που τον φέρνει τελευταίο μεταξύ ΟΛΩΝ στην Euroleague μακριά από την έδρα του.

Κι αν σε πολλά από αυτά τα προβλήματα η έλευση του Σον Κιλπάτρικ μπορεί να δώσει λύσεις, φαίνεται πως το πρόβλημα στο «5» δεν έχει γιατρειά εκ των έσω. Ο Παναθηναϊκός πήρε λιγότερα αμυντικά (12) από ό,τι η «Μπάρτσα» επιθετικά ριμπάουντ (15) κι αυτό είναι ανεπίτρεπτο, ειδικά για μια ομάδα που επί Ρικ Πιτίνο φαίνεται πως έχει πει «απεταξάμην» στην άμυνα με αλλαγές που είναι η πιο επιβλαβής για τη συγκομιδή των «σκουπιδιών». Γκιστ, Λάσμε και Παπαγιάννης, που μοιράστηκαν το 40λεπτο στο «5» είχαν όλοι τους ένα (!) αμυντικό ριμπάουντ... Ο Σεραφέν έβαλε στα καλάθια τους ψηλούς του Παναθηναϊκού δίνοντας διαρκώς έξτρα κατοχές στην ομάδα του (16 πόντους από δεύτερες ευκαιρίες) και διαλύοντας τα νεύρα των φιλοξενούμενων που έβλεπαν τη μια μετά την άλλη τις καλές τους άμυνες να πηγαίνουν στράφι. Γιατί το παθητικό των 79 πόντων δεν είναι μεγάλο σε ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος είχε τόσες επιπλέον επιθέσεις…

Αναρωτιέται κανείς σε πόσο καλύτερη μοίρα θα ήταν ο Παναθηναϊκός αν είχε ένα ποσοστό της τάξεως του 40% στο τρίποντο και δεν αιμορραγούσε σε άμυνα και επίθεση από το «5». Όμως με τα «αν» δεν διορθώνεται τίποτα…

Η πολύ πιθανή προσθήκη του Πέιν μπορεί να μη λύνει… εντυπωσιακά το πρόβλημα αλλά ασφαλώς πρόκειται για μια βελτιωτική κίνηση. Άλλωστε η αγορά δεν είναι τόσο πλούσια σε «5άρια» στην παρούσα φάση και ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να καθυστερήσει κι άλλο. Ο 28χρονος Αμερικανός συνδυάζει μέγεθος και ποιότητα που λείπουν από Γκιστ και Λάσμε, ενώ μετά το περσινό «φροντιστήριο» σίγουρα εφόσον έρθει θα είναι πιο έτοιμος.

Περιττό να υπογραμμιστεί πως ακολουθούν δύο «τελικοί», με Ζαλγκίρις και Μακάμπι, όπου τουλάχιστον η νίκη στο Κάουνας είναι αναγκαία, αν και η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ξάφνου προβάλλει αξιώσεις για πρόκριση μετά το θρίαμβο στη Μόσχα.

ΥΓ: Ο Παπαπέτρου βγαίνει μπροστά και είναι έτοιμος να επωμιστεί με επιτυχία περισσότερες ευθύνες. Κι ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από στηρίγματα στον Καλάθη.

*Κάθε Κυριακή τα λέμε σταθερά στον ΣΠΟΡ FM, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ (όχι μόνο για «αιώνιους» αλλά για όλους), ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί της πορτοκαλί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x