Χρήστος Ρομπόλης

Συγκινητικός, αλλά όχι Παναθηναϊκός

Η αυταπάρνηση δεν αρκεί. Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε για πρώτη φορά τόση ψυχή, αλλά όχι και ανάλογο… μπάσκετ για να κερδίσει μια πολύ πιο ποιοτική ομάδα και τους κάκιστους διαιτητές. Γράφει ο Χρ.Ρομπόλης.

Οι ηρωικές βραδιές μένουν ως τέτοιες στη μνήμη, αλλά οι περισσότεροι στο βωμό μιας όμορφης ιστορίας για να’ χουν να διηγούνται ξεχνούν ότι οι ήρωες στο τέλος πεθαίνουν. Από τους 300 του Λεωνίδα μέχρι τον Γουίλιαμ Γουάλας, υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν μπορεί να τα ανατρέψει η αυταπάρνηση κανενός.

Ο Παναθηναϊκός, τουλάχιστον οι περισσότεροι παίκτες του, κόντρα στην Αρμάνι κατέθεσε στο παρκέ όλη του την ψυχή. Δυστυχώς με το υπάρχον ρόστερ φαντάζει αδύνατο, όσο πάθος κι ενέργεια κι αν βγάλει, να ξεπεράσει τα μάλλον αξεπέραστα δομικά προβλήματά του που δεν μπορεί να λύσει όχι ο Ρικ Πιτίνο, αλλά ούτε τεχνικό δίδυμο Ομπράντοβιτς-Πόποβιτς.

Η Αρμάνι της ελαφριάς φανέλας, των όχι εγκεφαλικών παικτών αλλά του πολύ πιο ποιοτικότερου ρόστερ «μάσησε» αρκετά στην απέλπιδα προσπάθεια του Παναθηναϊκού να γαντζωθεί πάνω της και να κερδίσει εκτός μπασκετικής λογικής, ωστόσο λίγο η κούραση, λίγο οι λεπτομέρειες και λίγο τα λάθη των ανεκδιήγητων διαιτητών έφεραν μια σχεδόν καταδικαστική ήττα.

Ο Νικ Καλάθης ήταν συγκινητικός ή για να το θέσουμε με αριθμούς είχε δικούς του 48 από τους 83 πόντους της ομάδας (24 οι δικοί του και άλλοι 24 από τις 11 ασίστ του) και στο διάστημα που ήταν στο παρκέ η ομάδα του κέρδισε 83-77. Όμως το μπάσκετ του ένας εναντίον όλων έχει πεθάνει ακόμη κι αν μιλάμε για τον Λεμπρόν Τζέιμς, τον Τζέιμς Χάρντεν και τον Κέβιν Ντουράντ…

Η παρούσα κατάσταση επιτάσσει την αντιμετώπισή της με ωμό ρεαλισμό. Με την παραδοχή πως ο Παναθηναϊκός έχει όχι απλώς κακοδομημένο ρόστερ, αλλά και ποιοτικά πολύ κατώτερο όχι συγκριτικά με τα πολλαπλάσια μπάτζετ των περισσοτέρων ανταγωνιστών του, αλλά και κατώτερο της πραγματικής αξίας ή έστω προοπτικής των δικών του παικτών. Ο νέος προπονητής, που σίγουρα δεν θα έχει χρόνο να δουλέψει, δεν θα διαθέτει και τα κατάλληλα υλικά για να παρουσιάσει ένα αισθητά καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που βλέπουμε, αν δεν υπάρξουν προσθαφαιρέσεις.

Για τη διαιτησία τα λόγια είναι περιττά. Από τα ανύπαρκτα φάουλ μέχρι την εξαφάνιση των δευτερολέπτων από το χρονόμετρο παρότι εξετάστηκε το replay, οι αποφάσεις των «πορτοκαλί» ήταν ασορτί με μια πολυεπίπεδα κακή βραδιά. Ο Παναθηναϊκός ορθώς θα διεκδικήσει το δίκιο του με ένσταση, αλλά πρωτίστως θα πρέπει να σκύψει πάνω από τα δικά του προβλήματα και το τελευταίο που χρειάζεται είναι να ανοίξει ξανά το μέτωπο με την Ευρωλίγκα. Άλλωστε η μετατόπιση των ευθυνών και η έλλειψη αυτοκριτικής είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

*Κάθε Κυριακή τα λέμε σταθερά στον ΣΠΟΡ FM, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ (όχι μόνο για «αιώνιους» αλλά για όλους), ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί της πορτοκαλί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x