Επικαιρότητα

Ρωσία: Σοκαριστικές οι κατηγορίες περί εμπλοκής Πούτιν στην υπόθεση Σκρίπαλ

«Οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα του προέδρου σε αυτήν την υπόθεση αποτελεί σοκαριστική και ασυγχώρητη καταπάτηση των κανόνων της διπλωματίας» σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

«Σοκαριστικές» χαρακτήρισε το Κρεμλίνο τις κατηγορίες ότι ο Ρώσος πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν εμπλέκεται στην επίθεση με τον νεροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα του προέδρου σε αυτήν την υπόθεση αποτελεί σοκαριστική και ασυγχώρητη καταπάτηση των κανόνων της διπλωματίας» σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό η απόφαση για επίθεση με νευροτοξική ουσία κατά του Σεργκέι Σκρίπαλ επί βρετανικού εδάφους, να δόθηκε από τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σχολιάζοντας ότι η αντιπαράθεση της Βρετανίας δεν είναι με το ρωσικό λαό, είπε ότι η αντιπαράθεση είναι «με το Κρεμλίνο του Πούτιν και με την απόφασή του».

Ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε επίσης ότι η ουσία της οικογένειας χημικών παραγόντων «Νόβιτσοκ» που χρησιμοποιήθηκε παρασκευάστηκε και φυλασσόταν στη Ρωσία.

Ο Πεσκόφ είχε πει νωρίτερα ότι η ρωσική απάντηση στις βρετανικές κυρώσεις θα είναι καλά μελετημένες και θα μπορούσαν να έρθουν από λεπτό σε λεπτό.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x