Επικαιρότητα

Ρώσος μετρ του σκακιού διδάσκει στρατηγική στη Wall Street

«Οι διαπραγματευτές κάνουν τα ίδια που κάνουν οι αυθεντίες του σκακιού: Παίρνουν αποφάσεις σε αντίξοες συνθήκες»

Περίπου 25 χρόνια ο 72χρονος σκακιστής Λεβ Αλμπουρτ διδάσκει στρατηγική και υπολογισμό πιθανοτήτων και κινδύνων σε στελέχη της Wall Street. Διακεκριμένοι του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού κλάδου τον επισκέπτονται στο σπίτ του στο Μανχάταν για να διδαχθούν τα μυστικά της επίθεσης και της άμυνας. Ο ρώσος μετρ του σκακιού υπήρξε τρεις φορές πρωταθλητής στις ΗΠΑ αλλά και ένας από τους επιφανείς αντιφρονούντες σοβιετικο9ύς της δεκαετίας του 1970.

Η Wall έχει μακρά ιστορία στα παίγνια μιας και τις ώρες της ανάπαυλας παιχνίδια που συνδυάζουν την τύχη με το ρίσκο όπως το τάβλι και το μπριτζ προσφέρονται για μεγάλα στοιχήματα.Το σκάκι δε κατέχει επίλεκτη θέση στις προτιμήσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής. τα μαθήματα του Αλμπουρτ αναμειγνύονται με συζητήσεις για πολιτική και όπως υποστηρίζει ο ίδιος το σκάκι βοηθάει τους χρηματιστές να αποφασίζουν γρήγορα «Οσοι παίζουν καλό σκάκι είναι καλοί στο να παίρνουν γρήγορα αποφάσεις και συχνά τις πιο σωστές».Εξηγεί δε ότι οι διαπραγματευτές κάνουν τα ίδια που κάνουν και οι αυθεντίες του σκακιού, αναγκάζονται να παίρνουν αποφάσεις υπό αντίξοες συνθήκες.

Ο Στ. Φρίντμαν πρώην CEO της Goldman Sachs ήταν μαθητής του

Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x