sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σαν σήμερα η πιο επική ατάκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

«Ήρωες ήταν ο Παπαφλέσσας και ο Κολοκοτρώνης». Σαν σήμερα, ο Ηλίας Ατματσίδης κατέβασε ρολά στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό και είπε μια από τις πιο επικές ατάκες. Λυτρωτής της ΑΕΚ, ο Ντέμης.

Το καλεντάρι έγραφε 22 Σεπτεμβρίου 1997. Ήταν η μέρα, που ο Ολυμπιακός σφυροκοπούσε ανελέητα την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, που είχε σε τεράστια μέρα τον Ηλία Ατματσίδη. Αποκορύφωμα της βραδιάς, μια από τις πιο επικές ατάκες που έχουν ειπωθεί ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μπροστά σε 40.000 οπαδούς του στο Ολυμπιακό Στάδιο (έδρα του τότε) ο Ολυμπιακός είχε κλείσει την ΑΕΚ για 90 λεπτά, αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον Ηλία Ατματσίδη, που είχε κατεβάσει ρολά.

Οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και ο Ντέμης Νικολαΐδης από τον πάγκο, για να βρει δίχτυα στο 60ο λεπτό μετά από μπαλιά του Σαβέβτσκι, λυτρώνοντας της ΑΕΚ.

Δεν είναι όμως το αποτέλεσμα αυτό που έμεινε στην ιστορία, αλλά η επική ατάκα του Ηλία Ατματσίδη μετά το ματς.

Όταν ρωτήθηκε αν αισθάνεται... ήρωας, η απάντηση του ήταν το απόλυτο έπος. «Ήρωες ήταν ο Παπαφλέσσας και ο Κολοκοτρώνης που πολέμησαν για την Ελλάδα» είπε ο Ατματσίδης και πραγματικά η ατάκα του θα μνημονεύεται για χρόνια.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x