sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σαν σήμερα ξεκίνησε ο «θρύλος» του Μαραντόνα με την Αργεντινή

Σαν σήμερα το 1977 ο Ντιέγκο Μαραντόνα κάνει το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, αρχίζοντας να γράφει τη δική του ιστορία.

Πέρασαν ήδη 33 χρόνια από την πρώτη φορά που φόρεσε την φανέλα της εθνικής Αργεντινής ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο «μάγος» του ποδοσφαίρου ξεκίνησε τη δική του πορεία με την «ουρανόλευκη» δημιουργώντας τεράστιες προσδοκίες τις οποίες και εκπλήρωσε.

Μπορεί στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργάνωσε η χώρα του το 1978 να μην πήρε μέρος λόγω ηλικίας, ωστόσο έλαμψε το 1979 σε αντίστοιχο τουρνουά των νέων.

Στο επόμενο όμως Μουντιάλ (1982) συμμετείχε κανονικά και ήταν «παρών» και στους πέντε αγώνες που έδωσε η ομάδα του.

Ωστόσο, η εθνική του δεν μπόρεσε να φτάσει ψηλά-έως και την κατάκτηση-καθώς αποκλείστηκε από την Βραζιλία.

Ο ίδιος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο τελευταίο παιχνίδι δεχόμενος τα πυρά από τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη. Για εκείνον δεν άλλαξε κάτι και συνέχισε τις προσπάθειες του, οι οποίες απέδωσαν «καρπούς» τέσσερα χρόνια αργότερα που κατέκτησε το Μουντιάλ.

Το όνομα του στη συγκεκριμένη διοργάνωση είχε ήδη «μεγαλώσει», αλλά η φήμη του έμελλε να γίνει ακόμα πιο διαδεδομένη. Ο λόγος είναι το αξέχαστο «χέρι του θεού» και οι καταπληκτικές εμφανίσεις που έκανε στο τουρνουά.

Ο Μαραντόνα δυστυχώς τελείωσε άδοξα τη καριέρα του στην εθνική ομάδα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 πιάστηκε θετικών σε χρήση ουσιών. Ένα γεγονός που είχε να προστεθεί σε πολλά άλλα, όπως η κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει και ο «θεός» της μπάλας Ντιέγκο Μαραντόνα θα μείνει για πάντα στο μυαλό των οπαδών της Αργεντινής ως ο κορυφαίος που φόρεσε τη φανέλα της (σημειώνοντας 91 συμμετοχές). Από τη στιγμή που ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει σηκώσει ακόμα κάποιο τρόπαιο...



Επιμέλεια: Θανάσης Ρενδούμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x