Stories

Το τρίτο και πιο μάγκικο του Παναθηναϊκού

Δεκαεννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το πιο παλικαρίσιο από τα έξι τρόπαιά του στην Ευρωλίγκα, απέναντι στην Μπολόνια μέσα στο σπίτι της ανήμερα του Πάσχα.

Μπορεί το πρώτο να είναι αξέχαστο, μπορεί από τότε να έχουν ακολουθήσει άλλα πέντε, αλλά στο ερώτημα για το πιο παλικαρίσιο από τα έξι τρόπαια Ευρωλίγκας που έχει κατακτήσει ο Παναθηναϊκός η σίγουρη απάντηση είναι αναμφίβολα εκείνο που κατέκτησε το 2002 στην Μπολόνια.

inner

Σήμερα συμπληρώνονται 19 χρόνια από την ημέρα που οι «πράσινοι» νικώντας την Κίντερ Μπολόνια με 89-83 μέσα στο «σπίτι» της κατακτούσαν τον τρίτο τους ευρωπαϊκό τίτλο, ανήμερα του Πάσχα. Οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει 83-75 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στον ημιτελικό και μπροστά τους ορθωνόταν το υψηλό εμπόδιο των οικοδεσποτών. Μίας ομάδας με τον Έτορε Μεσίνα στον πάγκο της και γαλαξία αστέρων με παίκτες όπως οι Τζινόμπιλι, Σμόντις, Άντερσεν, Γιάριτς, Ριγκοντό, Γκρίφιθ αλλά και ο μετέπειτα πράσινος Μπετσίροβιτς.

inner

Ο Παναθηναϊκός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με ηγέτη τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να κάνει καταπληκτική δουλειά και τον Ιμπραήμ Κουτλουάι να πετυχαίνει ένα καθοριστικό τρίποντο λίγο πριν το τέλος κατάφερε να σκορπίσει τη σιγή στην κερκίδα των Ιταλών.

inner

Η χρονιά εκείνη δεν είχε εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, που χρειάστηκε την… αυτοκτονία του Ολυμπιακού (με ήττα στο ΣΕΦ από την Ολίμπια στον όμιλο με τις τρεις ελληνικές ομάδες) για να βρεθεί στο Final Four.

inner

Παράλληλα ένα μήνα πριν την Μπολόνια είχε αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό στο Final Four του Κυπέλλου και λίγες μέρες μετά αποκλείστηκε από τους «ερυθρόλευκους» στα ημιτελικά της Α1. Όμως ο θρίαμβος της Μπολόνια αρκούσε για να χαρακτηριστεί απόλυτα πετυχημένη η σεζόν.

inner

Κίντερ Μπολόνια (Μεσίνα): Τζινόμπιλι 27, Μπετσίροβιτς 4, Γκρέιντζερ 10, Φροζίνι, Άντερσεν 3, Ριγκοντό 3, Γκρίφιθ 2, Σμόντις 23, Γιάριτς 11.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 11, Καλαϊτζής, Ρότζερς 7, Μουλαομέροβιτς 6, Μποντιρόγκα 21, Μίντλετον 10, Κουτλουάι 22, Παπαδόπουλος 12, Σάντσεθ.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x