Χάντμπολ

Σανίκης στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Ολυμπιακός δεν απέχει σε λειτουργία και νοοτροπία από ευρωπαϊκά πρότυπα»

Τι είπε για την μάχη που άναψε «φωτιές» στον τελικό Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Δούκα.

Την απόλυτη ευχαρίστησή του από τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό εξέφρασε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γρηγόρης Σανίκης.

Ο έμπειρος ίντερ μίλησε για την κατάκτηση του Κυπέλλου, για όσα έγιναν στον τελικό με τον Δούκα, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος, που τόνισε πως βρίσκεται στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Αναλυτικά, όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και Μάνο Ζερβάκη:

Για τη φάση στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς, που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ: «Αν υπήρχε κάτι μεμπτό θα το είχαν δώσει οι διαιτητές. Δεν θα είχα κάνει κάτι επιλήψιμο. Έχει δοθεί χωρίς λόγο μεγάλη έκταση, ας το ξεχάσουμε και ας πάμε παρακάτω. Ας μην προσπαθούν οι αντίπαλοι να μειώσουν την αξία της νίκης με τέτοια πράγματα. Είμαστε πανάξιοι κυπελλούχοι. Κερδίσαμε τον τέταρτο της κανονικής περιόδου, ας μην το συζητάμε περισσότερο.

Ό,τι λάθη έγιναν στο παιχνίδι -αν έγιναν- ήταν εκατέρωθεν και χωρίς σκοπιμότητα. Είναι εκτός πραγματικότητας όποιος θεωρεί ότι μπορεί να κατηγορήσει για κάτι τη διαιτησία. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω.

Θα πω απλά ας πρόσεχαν και ας ήταν πιο συγκεντρωμένοι, για να μην γινόταν αυτό».

Για το ότι έχει πάρει τρία κύπελλα σερί με τρεις διαφορετικές ομάδες: «Με χαροποιεί πολύ ότι υπάρχει μια αλληλουχία στην κατάκτηση τίτλων. Προσωπικό στόχος είναι το πρωτάθλημα και δευτερευόντως το Κύπελλο. Είμαστε σε καλό δρόμο. Είμαστε κυπελλούχοι, αήττητοι στο πρωτάθλημα και πάμε καλά».

Για τον Άκη Ψωμιάδη: «Δεν θα μπορούσα να τον ξεχάσω. Ήθελα να του αφιερώσω κάτι παραπάνω από μια νίκη, έναν τίτλο».

Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός λειτουργεί σε απίστευτα επαγγελματικά επίπεδα και αυτό είναι το βασικό κριτήριο επιλογής για ένα εργασιακό περιβάλλον. Δεν μπορώ να πω ότι έχω εκπλαγεί, γιατί δεν περίμενα κάτι λιγότερο. Ζώντας το, όμως, κατάλαβα πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Ολυμπιακός. Με την αφορμή, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Μιχάλη Κουντούρη, τον Γενικό αρχηγό, Γιάννη Δαλέζιο και την διοίκηση του Ερασιτέχνη για την τεράστια στήριξή του από την πρώτη μέρα. Καθώς και τη διοικούσα επιτροπή, τους Σοφοκλή Ξυνή και Τίμη Πουρνάρα. Η συνεισφορά τους είναι τεράστια, οικονομικά και ηθικά».

Για τη σύγκριση με τη Γερμανία, όπου έχει αγωνιστεί: «Από τη συνολική εικόνα που έχω από όλα τα μέρη που έχω γυρίσει, ο Ολυμπιακός δεν απέχει σε επίπεδο λειτουργίας, οργάνωσης και νοοτροπίας από τα ευρωπαϊκό πρότυπα. Εκεί ήταν πιο συγκεντρωμένη η λειτουργία του τμήματος χάντμπολ, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έχει πολλά τμήματα για να μεριμνήσει. Τα επίπεδα λειτουργίας είναι απίστευτα επαγγελματικά, με έχει συναρπάσει αυτό το πράγμα. Έχω μόνο καλά πράγματα να πω».

Για το αν έχει φέρει αλλαγές στο πρωτάθλημα η παρουσία του Ολυμπιακού: «Ήδη υπάρχει διαφορά, έχει συμπαρασύρει τις υπόλοιπες ομάδες. Είναι σωματείο που μπορεί να ανεβάσει το άθλημα σε άλλα επίπεδα. Πάντα περίμενα την έλευση μιας τέτοιας ομάδας στο χάντμπολ».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού σε σύγκριση με άλλες ομάδες που έχει αγωνιστεί: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα σωματείο, με πολλά τμήματα που πρωταγωνιστούν σε διάφορα αθλήματα. Όταν πρωταγωνιστείς διεθνώς σε πολλά τμήματα, είναι δύσκολο να προσελκύσεις με το καλημέρα κόσμο σε ένα νέο για σένα άθλημα. Άλλες ομάδες, όπως ο Φίλιππος, έχουν ως κύριο άθλημα το χάντμπολ και είναι φυσιολογικό να μαζεύουν περισσότερο κόσμο. Όπως και ο ΠΑΟΚ που έχει σχεδόν 20 χρόνια παρουσίας στο άθλημα. Είναι πιο διαδεδομένο, είναι άλλα τα μεγέθη. Ελπίζω μέσα από τις επιτυχίες θα συμβεί το ίδιο και στον Ολυμπιακό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x