sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Σαραντάρης» και… 75% ο Κλέιτον

Τα σαράντα γκολ στην Α’ Εθνική έφτασε ο Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος παράλληλα έχει δημιουργήσει ένα σπάνιο ρεκόρ με το προχθεσινό γκολ που πέτυχε στη νίκη της Ξάνθης κόντρα στον Λεβαδειακό.

Δεν είναι και εύκολο να πράγμα να σκοράρεις στο ντεμπούτο σου με μία ομάδα, όντας μεσοεπιθετικός και όχι καθαρόαιμος φορ.

Παρόλα αυτά, ο Σίλβα Κλέιτον – που σκόραρε στη νίκη της Skoda Ξάνθης επί του Λεβαδειακού το Σάββατο – έχει δημιουργήσει ένα σπάνιο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος άσος έχει καταφέρει να πετύχει γκολ στις τρεις από τις τέσσερις παρθενικές του εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός είχε βρει, επίσης, τα δίχτυα στα αντίστοιχα ντεμπούτα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (ένα γκολ στο 2-1 επί του Εθνικού Αστέρα, για τη Β' Εθνική το 2003-04) και με τον Παναθηναϊκό (επίσης ένα γκολ στο εκτός έδρας 2-1 επί του Αρη, το 2008-09).

Μόνο με τη Λάρισα δεν είχε καταφέρει να χριστεί σκόρερ, αλλά και πάλι είχε καταφέρει να κερδίσει το πέναλτι των «βυσσινί» στο 1-1 με τον Άρη στο Αλκαζάρ τη σεζόν 2006-07.

Έτσι δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και άσχημο το 75% που έχει ως ποσοστό ο Κλέιτον, ο οποίος παράλληλα έφτασε τα 40 τέρματα στην Α' Εθνική (18 γκολ για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, 9 για τη ΑΕΛ, 12 για τον Παναθηναϊκό και 1 – για την ώρα - για την Ξάνθη)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x