Επικαιρότητα

Σαρώνει η Άνγκελα Μέρκελ στις προτιμήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών

To 87% των κορυφαίων γερμανών μάναντζερ, πολιτικών και υψηλόβαθμων υπαλλήλων δηλώνει ότι προτιμά την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ

To 87% των κορυφαίων γερμανών μάναντζερ, πολιτικών και υψηλόβαθμων υπαλλήλων δηλώνει ότι προτιμά την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σούλτς συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μόνο του 12% αυτής της κατηγορίας, όπως προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Allensbach (IfD).

Η δημοσκόπηση έγινε μεταξύ 521 υψηλόβαθμων στελεχών της γερμανικής αγοράς και όπως όλα δείχνουν, η Μέρκελ βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις της συγκεκριμένης «δεξαμενής» ψηφοφόρων, περίπου δύο μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Το 65% των ερωτηθέντων, θα προτιμούσε έναν μετεκλογικό συνασπισμό μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και των Φιλελευθέρων (FDP) του Kρίστιαν Λίντντερ, που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις θα καταφέρει να πάρει πάνω από όριο εισόδου του 5% και θα ξαναμπεί στη γερμανική Βουλή (Bundestag).

Ως πιθανότερη κυβερνητικής συμμαχία το 39% βλέπει τον συνασπισμό CDU/CSU και FDP και το 38% τον συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x