Επικαιρότητα

Σε εξέλιξη το «πόκερ» για την πρώτη τηλεοπτική άδεια

Σύμφωνα με υπολογισμούς, η διαδικασία για την πρώτη άδεια ολοκληρώθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα, για να ακολουθήσει η δεύτερη φάση με την υποβολή σφραγισμένων προσφορών.

Από το πρωί της Τρίτης εξελίσσεται η ηλεκτρονική δημοπρασία για την κατακύρωση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας και μέχρι στιγμής εξελίσσονται όλα ομαλά.

Η εξέλιξη της διαδικασίας είναι αργή, επειδή ορισμένοι εκ των υποψηφίων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί με το ειδικό λογισμικό, με το οποίο υποβάλλονται οι ηλεκτρονικές προσφορές, ενώ κατά την έναρξή της υπήρξαν και πάλι ενστάσεις και παράπονα για τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς εκπροσώπων των καναλιών, αλλά και της πενταμελούς επιτροπής που εποπτεύει τον διαγωνισμό, η ηλεκτρονική δημοπρασία για την πρώτη άδεια εκτιμάται οτι θα ολοκληρωθεί γύρω στις πέντε το απόγευμα, για να ακολουθήσει η δεύτερη φάση με την υποβολή έγγραφων και σφραγισμένων προσφορών από τους δύο υποψηφίους που θα επικρατήσουν στην πρώτη φάση.

Βάσει των σεναρίων εξάλλου, που μελετούσαν χθες ολόκληρη την νύχτα τα επιτελεία των εταιρειών, θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται υποψήφιοι από την πρώτη φάση, όταν το τίμημα αρχίσει να προσεγγίζει τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Όταν αρχίσει να συμβαίνει αυτό, η διαδικασία θα επιταχυνθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για την πρώτη τηλεοπτική άδεια, θα ακολουθήσει ένα τουλάχιστον τρίωρο διάλειμμα για την ανάπαυση όλων των εμπλεκομένων κι εκτιμάται οτι η δημοπρασία για την δεύτερη άδεια θα ξεκινήσει απόψε το βράδυ.

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x