Γενικά

Σε τουρνουά Α.με.Α. σε Ιταλία και Ισπανία τέσσερις Έλληνες διεθνείς το πινγκ πονγκ

Με δύο αλλεπάλληλα τουρνουά σε χώρες της Μεσογείου αρχίζουν οι Έλληνες διεθνείς αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης με αναπηρία τις «εξορμήσεις» τους στο εξωτερικό για το 2019.

Από την Πέμπτη μέχρι το ερχόμενο Σάββατο διεξάγεται στο Λινιάνο το Οπεν Α.Μ.ε.Α. της Ιταλίας, από τις 20 μέχρι τις 22 του μήνα ακολουθεί στην Κόστα Μπράβα το αντίστοιχο της Ισπανίας και αμφότερα είναι στο πρόγραμμα Para TT της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος.

Η χώρα μας θα έχει μεγάλη αποστολή με τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Θα μετάσχει με τον Μάριο Χατζηκυριάκο και τον Γιώργο Μουχθή της κλάσης 6 (ορθίων αθλητών), τον Αλέξανδρο Διακουμάκο της κλάσης 10 (ορθίων) και τη Φωτεινή Μπούσιου, που αλλάζει κλάση και θ’ αγωνιστεί στην 1 ή τη 2 (των αθλητών/τριών με αμαξίδιο).

Η Μπούσιου, που έπρεπε να περάσει από αξιολόγηση, και ο Διακουμάκος, ο οποίος έχει ιταλική καταγωγή, βρίσκονται ήδη στο Λινιάνο, ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης αναχώρησαν οι άλλοι δύο αθλητές μαζί με τον προπονητή του Π.Α.Σ.Κ.Α. και εξωτερικό συνεργάτη της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Πολυχρόνη Πολίτση, που αναλαμβάνει την τεχνική καθοδήγηση.

Σαν εμπειρία είναι χρησιμότερη για την Μπούσιου, η οποία έχει πολύ καιρό ν’ αγωνιστεί εκτός συνόρων ακριβώς επειδή έπρεπε να βγει από την κλάση 3 με αμαξίδιο και χρειαζόταν να βρει τουρνουά όπου προβλέπεται και η διαδικασία της επαναξιολόγησης για νέα κατηγορία. Τώρα, η αθλήτρια, που προπονείται στην Πάτρα, περνά το λεγόμενο classification στην Ιταλία και άμεσα θα γνωρίζει αν πηγαίνει στην 1 ή στη 2 κλάση.

Ο Μουχθής, ο Χατζηκυριάκος και ο Διακουμάκος επιζητούν στα δύο Οπεν και τις καλές θέσεις πέρα από τις αξιόλογες εμφανίσεις. Άλλωστε, κυνηγούν τον εξαιρετικά δύσκολο στόχο της πρόκρισης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και χρειάζονται βαθμούς για το βασικό κριτήριο, που είναι οι παγκόσμιοι πίνακες αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ο Μουχθής και ο Χατζηκυριάκος ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους στο ΣΕΦ με την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή Κωνσταντίνου Κωστόπουλου.

ΣΕ ΚΑΜΠ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΤΕΡΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Σε μίνι προπονητικό καμπ στην Κονστάντσα της Ρουμανίας βρίσκονται αυτήν την εβδομάδα η Ελισάβετ Τέρπου και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Η δεύτερη είναι και στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας της μετά τον τραυματισμό στον αριστερό ώμο.

Μαζί με τις περυσινές πρωταθλήτριες Ελλάδας του διπλού νεανίδων είναι η προσωπική τους προπονήτρια, Λάουρα Νικουλάε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x