Επικαιρότητα

Σε ύφεση η φωτιά στη Χίο -Μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής και είχε ως αποτέλεσμα μια 64χρονη να νοσηλευτεί με εγκαύματα στη ΜΕΘ του ΚΑΤ και ακόμα πέντε άτομα να τραυματιστούν.

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής, που είχε ως αποτέλεσμα μια 64χρονη να νοσηλευτεί με εγκαύματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ και ακόμα πέντε άτομα να τραυματιστούν.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 67 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στη μάχη κατά της φωτιάς μαζί με τους πυροσβέστες δίνουν 33 εθελοντές με 10 δημοτικά οχήματα, οκτώ ιδιωτικά βυτιοφόρα και τρία σκαπτικά μηχανήματα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά στο χωριό της Κατάβασης, με τους θυελλώδεις ανέμους να βοηθούν στην εξάπλωσή της προς δύο μέτωπα. Το ένα ήταν προς το Μάναγρο και το άλλο προς τη Σιδηρούντα.

Το δεύτερο μέτωπο πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τις φλόγες να φτάνει μέχρι τον οικισμό, ο οποίος και εκκενώθηκε.

Από τη φωτιά τραυματίστηκαν 6 άτομα, εκ των οποίων μία 64χρονη γυναίκα υπέστη 70% εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, με τους ιατρούς να κρίνουν την κατάστασή της σοβαρή και να βρίσκεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ.

Στην Αθήνα, μεταφέρθηκε και η κόρη της 64χρονης που έχει υποστεί εγκαύματα 10-15% στο πρόσωπό της ,καθώς και μία 49χρονη που φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 20% με 30%.

Ακόμη, τρία άτομα υπέστησαν μικροτραύματα και χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x